De nieuwe site is gelanceerd! Ziggo Gebruikersforum is vanaf nu het Provider Forum. Bekijk de aankondiging.

Service is uitputtingsslag

WoutB

Forum Gebruiker
Berichten
2
Mijn wifi ontvangst was erg wisselend op diverse apparaten. Deze varieerde van uitstekend naar slecht tot geen internetverbinding. Na diverse malen contact met de helpdesk, kwam er uiteindelijk een monteur. Met hem 3 Deco boosters geïnstalleerd. Verder heeft hij nog wat connectoren beter vastgeknepen. Alles leek te werken. Na een half uur weer het oude probleem terug. Weer een paar maal gebeld met Ziggo. Geen resultaat, dus er kwam weer een monteur op 8 september.
Deze verbond de 3 wifi boosters met kabels direct aan het modem. Het probleem leek opgelost. Monteur was de deur nog niet uit, of het oude probleem was weer terug. Weer gebeld met Ziggo. Wat bleek, er mocht slechts 1 booster rechtstreeks op het modem worden aangesloten, de andere 2 boosters via een splitter, de wififunctie van het modem zelf had moeten worden uitgezet, dat laatste regelde de helpdesk. Alles is nu aangesloten zoals het moest volgens de helpdesk. Het werkt nog steeds niet goed, dus komt er volgende week weer een monteur langs.
Voor de werkzaamheden van de monteur op 8 september kreeg ik wel een rekening van 45,- vanwege 45 minuten installatiewerkzaamheden. Hoezo, werkzaamheden. 3 boosters verkeerd aansluiten met een kabeltje op het modem en het checken van het bekabelde netwerk ? En het functioneert nog steeds niet naar behoren.
Even nog een paar ervaringen met de helpdesk.
- Voordat je die telefonisch hebt bereikt, moet je je een paar minuten door een keuzemenu worstelen.
- Ik bel met de vaste telefoon via Ziggo. Tijdens een gesprek gaat de medewerker het modem resetten. Snugger hoor, je verbinding valt meteen weg, dus deze medewerker met wie ik al een tijd bezig was om hem deelgenoot te maken van mijn hopeloosheid en nog wat andere emoties, was verdwenen. Dus opnieuw gebeld en je kunt de hele vragenlijst van de medewerker opnieuw doorlopen.
- Een andere medewerker gaf aan dat hij alles had gedaan wat hij kon en hij niet wist hoe het verder moest. Toen ik hem vroeg om een medewerker die dat wel wist, vroeg hij even aan de lijn te blijven zodat hij kon overleggen. Prima natuurlijk, ik werd dus even in de wacht gezet. Resultaat, de verbinding werd verbroken. Dus maar weer gebeld en met de nieuwe medewerker de hele procedure weer doorlopen.
Pff. Afspraak: Volgende week maandag weer een monteur tussen 12.00 uur en 18.00 uur. Gevolgd door een mailbericht met bevestiging van tijdstip tussen 8.00 en 12.00 uur. Corrigeren kon niet meer, dan werd het later in de week. Dus maar berust in tijdstip.
Dus nieuwe maar wel laatste kans voor Ziggo. Inmiddels heb ik wel klachten ingediend.

Ben benieuwd of Ziggo op dit verhaal INHOUDELIJK reageert. Dus op een andere wijze dan begrip tonen voor frustraties of kretologie zoals "we gaan er aan werken" Laten ze nu maar eens iemand sturen die het probleem echt weet op te lossen.

WoutB

11 september:
Inmiddels (11 september), bericht gekregen dat de nota van 45,- wordt gecrediteerd.

13 september:
Er is weer een monteur geweest. Die wist te melden dat er met mijn type modem al meerdere gelijke klachten waren geweest. Er is een nieuw modem geplaatst en alles draait nu goed.

14 september:
Ik ontvang een nota voor de maand september, met daarop een extra bedrag vermeld voor diverse werkzaam heden op 1 en 8 september. Te betalen extra bedrag van € 135,- Vraag: Hoe dan met het bedrag van 45,- waarover ik op 11 september bericht kreeg ?

15 september:
Gebeld met Ziggo. Resultaat: de (te hoge) nota wordt gewoon op 20 september geïnd. Kan men niet meer terugdraaien. Maar het bedrag van € 135,- wordt verrekend met de nota van oktober. Dit laatste wordt via sms bevestigd. Afijn, we zullen maar weer afwachten of dit goed geregeld wordt.
 
Laatst bewerkt:

terrestrial

Forum Gebruiker
Berichten
2.313
Digitale TV
  1. Ziggo
Ik heb verder geen ervaring met deze apparaten maar volgens mij is dat gewoon een wifi 6 mesh kit. In dat geval is het alleen maar positief dat elk access point een bekabelde aansluiting heeft want dan is er geen snelheidsbeperking in de "backbone" Dan is alleen het radio deel beperkend. Uiteraard moet de monteur het wel goed instellen en als de wifi op het modem niet aan hoort te staan moet hij dat wel instellen.

Verder wil ik toch even duidelijk maken dat je van Wifi nooit dezelfde kwaliteit als een bekabelde verbinding kunt verwachten. Bovendien kan wifi onderhevig zijn aan storingen en slecht signaal ook afhankelijk van het materiaal waar het signaal door heen moet.
 

Dynabite

Forum Gebruiker
Berichten
1.487
Internet
  1. Ziggo
Digitale TV
  1. Ziggo
Wat bleek, er mocht slechts 1 booster rechtstreeks op het modem worden aangesloten, de andere 2 boosters via een splitter

Volgens mij geldt dit alleen wanneer je modem in bridge staat. In router mode zou geen splitter nodig moeten zijn.

 

René

Moderator
Berichten
9.222
Internet
  1. Ziggo
Digitale TV
  1. Ziggo
Nee, klopt hoor. Je kan maar 1 zo'n deco aan de connectbox hangen, ook in router mode.
Dit zou te maken hebben met de interne switch van de connectbox, die niet compatible is met een bepaalde standaard die tp-link gebruikt (IEEE 1905.1). Hoe verrassend.

Overigens hoop ik dat je dan wel een echte switch hebt gebruikt, en niet zo'n ethernet splitter want dat is ook niet goed.

TP-Link FAQ:
Stap 13: Mocht u de Decos achteraf willen bekabelen dan kan dit op 2 manieren (sluit niet meerdere Decos op uw Ziggo modem-router).

1631441636436.png
 
Laatst bewerkt:

terrestrial

Forum Gebruiker
Berichten
2.313
Digitale TV
  1. Ziggo
Dit zou te maken hebben met de interne switch van de connectbox, die niet compatible is met een bepaalde standaard die tp-link gebruikt. Hoe verrassend.

Dus ze leveren een product wat uiteindelijk niet goed over weg kan met de rest van hun producten. Goed getest Ziggo.

Typische Ziggo kwaliteit. :brullen:
 
Bovenaan