• Let op: Dit is het archief van het Provider Forum. De berichten die je hier ziet zijn gedateerd en er kan niet meer op worden gereageerd.

Serverpoorten afgesloten?

S

smsduim

Hallo!

Ik heb al 'n poosje 'n "gewone" webserver en 'n ftp-server op WinXP draaien, maar sindskort kan ik niet meer buiten m'n netwerk op m'n server komen. Ik heb gecontroleerd of er instellingen in m'n router veranderd zijn, of dat het aan de programma's zelf lag, maar daar ligt het (volgens mij) niet aan. Ik kan wel in m'n server komen als ik in het netwerk ben, maar het werkt dus niet buiten het netwerk.
Ik heb geen firewall en heb voor de zekerheid m'n router gecontroleerd. Ook heb ik geen SP2 geïnstalleerd, dus daarmee kan er ook geen fout zijn ontstaan. Om zoveel mogelijk uit te sluiten heb ik ook m'n server (PHPTriad en GuildFTP) opnieuw geïnstalleerd, maar nog steeds geen verandering.
Weet iemand misschien of chello iets heeft veranderd, zodat servers niet meer werken? En valt dat misschien te omzijlen? Of ligt het aan iets anders?

smsduim
 
Mijn webserver (op de standaard poort, 80 dus) werkt nog steeds prima, dus ik denk niet dat ze iets hebben veranderd.

Heb je in je netwerk een DHCP server draaien (in de router dus)? Kijk dan eens na of het IP-adres van de server-PC nog hetzelfde is als in de router staat. Soms gaat dit weleens fout.

Lukt het niet? Pas dan je Apache zo aan dat deze draait op een andere poort dan 80. Op die manier kan je goed testen waar het aan ligt, chello of je eigen configuratie. ;)
 
heb je niet ergens iets van een firewall geinstaleerd. Of de winxp firewall of een losse. chello laat hier nog alles toe aan servers.

Heb je niet toevallig een nieuw ip van chello gekregen en heb je nog een oud dns ingebruik of domain name gekoppeld aan verkeerd ip?
 
Hey!

Ik heb de poort van m'n apache veranderd en dezelfde poort vrijgegeven in m'n router, maar geen verandering. Ik heb ook gezocht naar de DHCP-server in m'n router, die staat aan. Ook het IP-adres in de router klopt (dynamic IP staat ingeschakeld).
Ook heb ik geen firewall en ik weiger al 'n poosje de update van winxp sp2. Mn server is niet gebonden aan 'n domeinnaam, maar ik typ braaf steeds m'n Ip-adres in om m'n site te bekijken. Voor de zekerheid zoek ik m'n IP altijd ff op www.whatismyip.com op. Misschien nog 'n ideetje? ???
Heb ook m'n server wéér opnieuw geïnstalleerd, maar geen verbetering.
Ik hoop dat iemand me kan helpen!

smsduim
 
heb je je router als virtual server ingesteld. Als je achter een router een server draaid moet je de poort van die server in je router koppelen aan het interne ip adres van de echte server. In veel routers heet dit virtual server in andere port forwarden. dus voor een http server op poort 80 moet er iets in staan van externipadres:80->internipadres:80

Verder heb je ook nog virtual servers in je appache config file staan. Als je deze op een bepaald ipadres of domainname hebt ingesteld werkt het alleen voor dat ip/name.
 
ja, ik heb m'n router al ingesteld als virtual server (ook aan de juiste poorten :P)

Waar kan ik de virtual servers van apache vinden? Kan me niet herinneren dat m'n installer vroeg om m'n ip-adres...
 
ik weet alleen in appache onder linux dat deze staan in httpd.conf. Volgens mij werkt de windows appache ook gewoon met config bestanden. kan alleen best zijn dat deze een ini extentie hebben of zo. moet je ff kijken in je install dir. of anders even via de apache site in welk bestand de instellingen onder windows staan.
 
ik heb m'n httpd.conf doorzocht, en nergens 'n IP-adres gevonden. Ik vind 't ook zo raar, omdat m'n server het *opeens* gewoon niet meer deed, terwijl 'ie eerst perfect draaide. Misschien heeft chello dit alleen in de regio amsterdam gedaan?
 
Staat er ook niet de naam van je locale PC in. omdat ie alleen van binnen het netwerk te bereiken is.

Kun je van buiten wel andere poorten bereiken. Bijvoorbeeld als je een servertje draaid op een andere poort?
of een ander programma als appache op poort 80 zet is dat wel te bereiken. Dan weet je of het aan apache ligt of aan de router instellingen.

Als je via je eigen Domainnaam van chello gaat kun je de webserver dan wel bereiken?
chello domainnaam van je pc moet iets zijn van d ? ? ? ? ? ?.upc-d.chello.nl welke cijfertjes er staan moet je even kijken door te pingen naar je eigen externe IP.
 
;) oooh, nu komen r wel veel vragen naar boven
Ik heb wel 'localhost' gevonden, maar dat stond in dit stukje:
Code:
#
# ServerName gives the name and port that the server uses to identify itself.
# This can often be determined automatically, but we recommend you specify
# it explicitly to prevent problems during startup.
#
# If this is not set to valid DNS name for your host, server-generated
# redirections will not work.  See also the UseCanonicalName directive.
#
# If your host doesn't have a registered DNS name, enter its IP address here.
# You will have to access it by its address anyway, and this will make 
# redirections work in a sensible way.
#
ServerName localhost:80
Moet ik dat veranderen?

Ik heb al geprobeerd m'n server op verschillende poorten (nadat ik ze open had gezet in m'n router) te laten draaien, maar ook dat maakt niets uit.
Wat voor ander programma zou ik op poort 80 kunnen zetten? Ik heb ook 'n FTP-server, die op poort 21 werkt, maar ook die doet het dus niet. Heb ook die geprobeerd op 'n andere poort te zetten, en dat maakte dus óók niets uit.
En hoe moet ik naar mezelf pingen?

(ik voel me zo dom :-[)
 
Terug
Bovenaan