Security probleem bij de FritzBox, en hoe AVM zoiets oplost

Status
Niet open voor verdere reacties.

grunnsat

Forum Gebruiker
Berichten
1.053
Op 5 februari verschijnen er meldingen in de pers dat FritzBox routers gekraakt zijn, en dat de ingebouwde telefooncentrale gebruikt wordt door hackers om dure telefoontjes te plegen.

Op 6 februari ontvang ik een uitvoerig mailtje van AVM waarin uitgelegd wordt wat er aan de hand is, hoe ik kan zien of mijn router ook gekraakt is, en wat ik moet doen om te voorkomen dat mijn router gekraakt wordt. Mijn broer ontvang een soortgelijk mailtje van XS4ALL (die met FritzBox routers werken). Uit andere berichten maak ik op dat behalve AVM ook regeringsinstanties meewerken om te ontdekken wat er aan de hand is.

Op 8 februari ontvang ik een mailtje dat er een nieuwe firmware versie is voor mijn router die het probleem oplost, en mijn router stuurt mij ook mailtjes dat er een nieuwe firmware is.

Op dat moment blijkt er nieuwe firmware te zijn voor een klein aantal types router, nu een dag later is er nieuwe firmware voor een stuk of 30 router types (Duitse en internationale versies).

Dat noem ik nu professioneel reageren. Dan mag zo'n FritzBox wat duurder zijn dan een ander merk, maar daarvoor staat er dan ook een professionele organisatie achter die zeer snel en adequaat reageert. Ik zou natuurlijk graag zien dat Ziggo ook FritzBox routers gaat leveren, al is het tegen meerprijs zoals bij Duitse kabelproviders.
 
Je vergeet te vermelden dat diegenen die gehacked zijn en schade geleden hebben, deze schade ook nog door XS4ALL vergoed krijgen.

Gehacked kan je alleen worden als je de remote-acces functie aangezet had. Standaard staat die uit.
 
Is het mogelijk om de Cisco router die ik gisteren heb gekregen (iclusief time-outs) te vervangen met de Fritz!box die ik nog heb van XS4All, of gaat dat niet werken?
 
Je schrijft niet welk type Fritz!box je hebt, maar in principe kan het, ik heb zelf zo'n opzet met een 7390.

De wijze waarop het werkt is dat je de Cisco in bridge mode laat zetten door Ziggo, en dan LAN poort 1 van de Fritz!box op de Cisco aansluit. In de configuratie van de Fritz!box kun je opgeven dat LAN poort 1 de WAN poort wordt in plaats van de DSL aansluiting.
 
De Fritz!box kan natuurlijk nooit de Cisco in zijn geheel vervangen, want de Fritz!box is geen cable router. Door de Cisco in bridge mode te plaatsen gebruik je alleen zijn modem, niet zijn router. Normaal gesproken zou je de 7340 via de DSL aansluiting aan het internet hangen. Dat doe je nu niet, je gebruikt LAN poort 1 van de Fritz!box om het internet aan te sluiten, en wel aan LAN poort 1 van de Cisco (zie hoofdstuk 5.4 van de handleiding van de Fritz!box).
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Terug
Bovenaan