• Let op: Dit is het archief van het Provider Forum. De berichten die je hier ziet zijn gedateerd en er kan niet meer op worden gereageerd.

schotel. ..advies. ..mogelijkheden?

Status
Niet open voor verdere reacties.
Volledig met je eens. Ook ik ben hier zeer verbolgen over. Ook mbt het verwijderen van de SWR. Keek ik ook vaak naar. Analoog eraf en plots toch ook maar digitaal verwijderd. Er is gewoon geen gelijkwaardige concurrentie voor hen en vanuit deze bevoorrechte positie handelt men nog steeds..waaronder dus nu weer dat negeren van de HD silmulcasts. Maar voor HBO,Viacom,Penthouse,Horse and Country en zelfs Star plus en Gold ja daar was ruimte voor! En ach dat die Duitsers en de BBC budget hebben voor een mooi programma aanbod en ook zo veel als mogelijk in Native HD uitzenden..ach ja daar wil men niets van weten.Overigens laten deze Duitse kanalen de kijker die in de late uurtjes nog wat wilt kijken niet in de steek. De perikelen mbt de Ziggo dome zijn ook van groot belang dus die HD simulcast voor de tv klanten dat komt ooit nog wel een keer. :wink:Of misschien wel helemaal niet wie zal het zeggen? Als de communicatie mbt de kaartjes van B. Streisand of G. Joling maar wel op orde zijn toch.. Datum wanneer joling in het Ziggo dome optreedt heeft nu weer even prioriteit.Voor de aandeelhouders wel te verstaan.
Caiway voegt ze wel toe waaronder ook een 3Sat maar overstappen dat gaat niet:wink:

Denk dat ik een Multytenne 45cm ga plaatsen. Hoe bedoel je Canaal digitaal of??

ehhh Canaal Digitaal is toch ook schotel of heb ik het nu mis? Hoor en lees daar nog al wat negatieve berichten over, daarom vroeg ik het.
 
Een abo van CDS wil je niet (prijstechnisch vergeleken met ziggo en zeker als je meerdere [gecertificeerde] stb's wilt gebruiken) maar voor de FTA's (ard/zdf/bbc's) heb je geen CDS nodig.
 
als je een mogelijk hebt om een schotel te plaatsen zo ik er een plaatsen en een reciever nemen waar je kabel en satelliet mee kunt ontvangen....
 
Hoi Maurice,

Voor schotel ontvangst heb je Canaal digitaal eigenlijk niet nodig. Je kan er wel een abo nemen en als ik het juist heb kan je van hen uit ook de schotel krijgen en men helpt jou met het uitrichten en plaatsen. Als ik het juist heb moet je dan wel een 2 jarig abo bij hen afnemen. Daarbij kan je bij Canaal digitaal wel eenmalig een smartcard kopen waarbij je de zenders van de PO kan ontvangen. Dit is wel een voordeel tov van de kabelaar omdat je maar eenmalig 80 Euro betaald en je dus NED123(incl HD) kunt kijken. Vergeet niet dat je daarbij dus een behoorlijk FTA aanbod bij hebt waar je ook niet voor hoeft te betalen. Denk aan het Duitse en Engelse FTA aanbod. Zitten momenteel dus ook heel wat Duitse FTA HD zenders bij. Maw zonder de commerciële zenders(RTL,SBS groep) toch een geweldig aanbod. Nogmaals voor de duidelijkheid je betaald dan enkel die eenmalige bijdrage voor de smartcard:wink:
Maar de meesten mensen willen toch ook graag de commerciële zenders bekijken.
Dan kun je dus een abo nemen ook voor de commerciële,premium,belgische zenders maar dat hoef je dus niet te doen. Zoals mensen hierboven al aangeven kan je bijv ook hybride gaan kijken. Maw Ziggo( bijv tv basis abo) en de schotel gebruiken voor de FTA( vrij te ontvangen ) zenders. Moet ik er wel bij opmerken dat je daar dan wel de hardware voor moet hebben. Met een twin PVR is dit al snel op te lossen kan je ook makkelijk opnemen mocht je dat willen.
Negatieve verhalen weet ik niet want ik heb nog geen abo bij Canaal digitaal.

@ Catastrofus. Hoe zit het momenteel dan met de bitrate van Canaal digitaal? En wat zie jij hier nu daadwerkelijk van terug? Ook mbt de HD kanalen? Canaal digitaal zal toch wel snappen dat je echt niet op kwaliteit in wilt leveren.. iets wat op SAT ook absoluut niet nodig hoeft te zijn.We spreken hier uiteraard over de Nederlandse en Belgische kanalen. Consumenten bond test kan je in feite weinig mee. Vindt persoonlijk dat de consumenten bond maar eens moet komen met een onafhankelijke test in deze want zoals met die provider monitor test heb je weinig aan.
Canaal digitaal zet een VBR in dat weet ik maar hoe ligt de bitrate dan momenteel voor de Ned HD zenders? Kan jij eens iets zeggen mbt de beeldkwaltiteit van de Nederlandse zenders tov van Ziggo?
Meerdere tv,s kan via schotel ook een kwestie worden dat snap ik wel dus daar zal je ook rekening mee moeten houden. Zelf heb ik dit probleem niet.
Qua prijs mag Canaal digitaal ook eens wat gaan doen vind je ook niet? Basispakket zonder die extra 5 Euro voor HD aanbieden? Net zoals het Familiepakket. Dan zit men ook duidelijk onder de kabelaar qua prijs. Nu ligt het heel dicht bij elkaar. Wat is jouw visie hierop??

@Maurice heb je nog vragen,opmerkingen over hetgeen in geschreven heb? Laat maar komen..:wink::)
 
Laatst bewerkt door een moderator:
Bitrate is ruk vergeleken met ziggo. Heb zelf een STB-kaartje van CDS als meeliftend kaartje, voor 2.50 p/m, bij het basispakket (zonder HD) dat uitstaat bij m'n ex in Duitsland.
CDS hanteert idd nog steeds die achterlijke 5 euries voor de HD kanalen.
Maar ik gebruik dat CDS-kaartje meer voor SD-opnames (waar HD niet van belang) is als 1 van mijn 8000 vol zit qua opnames via dvb-c of als alternatief voor een npo-hd opname.
 
Hartelijk dank voor je reactie. Maar hoe zit het dan met de HD kanalen? SD kijk ik niet meer:wink: Ik lees toch via andere sites dat mbt de HD kanalen de bitrate ook lager ligt. Als iemand ook de HD kanalen even kan vergelijken graag. Ik heb gelezen dat deze voor de HD kanalen( bij weinig beweging in het beeld) rond de 7 tot 8 MB zou liggen. Vind ik toch wel erg laag hoor. Persoonlijk denk ik dat je dat wel terug gaat zien in het beeld. Mocht iemand daar anders over denken laat je mening horen. Dat zijn zaken wat Canaal digitaal niet moet doen zal wel komen door de kosten mbt transponder ruimte. Mits ik hier juist concludeer.
Heb ook gelezen dat mensen wel de HD kanalen naast elkaar hebben gezien van CD en Ziggo en ook hier weer zegt men dat je het toch wel kan zien. Bij veel beweging kan de bitrate bij Canaal digitaal wel even een flinke uitschieter hebben maar ik wil toch ook bij weinig beweging een zo haarscherp als mogelijk beeld op m,n flatscreen hebben.
Een te lage of lagere bitrate kan een van de factoren zijn waardoor je minder scherp beeld hebt. Nog iemand ervaringen hiermee? Graag een reactie aub..
Misschien scheelt het maar weinig maar canaal digitaal dient heel duidelijk te gaan beseffen dat mensen ook hybride kunnen gaan kijken. Gelieve dan eens naar de prijs gaan kijken. Waarom mensen die 5 Euro extra laten betalen voor de HD zenders? Familiepakket kan zonder dit 15 Euro kosten wat dan toch weer beduidend lager zou zijn als je bij Ziggo het basis abo of zou nemen. En het basisHD pakket ligt ook weer in de buurt van het basis tv van Ziggo waar dan ook de Belgische zenders nog bij zitten. Zal je bij de ene wel weer een extra zenders hebben en bij de andere niet maar over het geheel genomen scheelt het niet zo veel.
In UPC gebied liggen de verhoudingen weer anders al heeft deze een gedeelte van de zenders FTC gemaakt. Zitten bijv wel weer niet RTL en SBS groep in HD kwaliteit bij dus moet je bij hen dan weer huurgeld gaan betalen.
 
Laatst bewerkt door een moderator:
Over de bitrate die ruk is bedoel ik ook HD.
Als voorbeeld, ned2hd (hollandse zaken), via ziggo zo rond de 12 Mb/s, bij CDS (bij mij althans) zo rond de 5 Mb/s.
Niet echt een eerlijke vergelijking, de programma's op ned 1/2/3 hd zijn op dit moment wat weinig dynamisch, maar toch.

Mocht je bij CDS op 2 decoders HD willen mag je dus gewoon 2 x 5 euries voor HD aftikken...
 
Dank voor je reactie wederom. Laten we eens zeggen dan dat hij rond de 7 of 8 ligt dat is nog wel weinig. Al is je signaal strekte(SNR) 100 procent in orde mbt schotel ontvangst zulke bitrates liggen toch wel beduidend lager wat erin resulteert dat je verschil kan zien tov van de kabelaar. Ben je het met me eens? Men heeft genoeg ruimte op de SAT dus Canaal digitaal zet die dan ook in aub.
Men mag bij Canaal digitaal ook eens naar de prijs gaan kijken. Of men moet daar toch eens wat SD zenders afschakelen om meer ruimte voor HD te maken. Bijv al door de bitrate te verhogen en een signaal 1:1 weer te geven ipv achteraf toch weer gaan encoderen om het vervolgens uit te gaan stralen.
Ik wil best bij Canaal digitaal een abo nemen maar even als voorbeeld voor Canaal digitaal:Als ik in een winkel een DVD met goede beeldkwaliteit kan kopen en eentje die wat minder is welke denk je dat de klant gaat kiezen?
Weet niet of ze ook echt volop kunnen concurreren met de kabelaar. Begint ermee dat mensen mogen weten dat men je op voorhand echt niet zomaar het plaatsen van een schotelantenne kunnen verbieden. Heb je geen vrij zicht op het zuiden helaas dan houdt het wel op. Maar anders zou ik het toch proberen.
Canaal digitaal moet pogen om de best mogelijke beeldkwaliteit te leveren voor hun klanten hier in Nederland tegen een prijs die eigenlijk ook onder die van de kabelaar ligt. Of wat wil CD nou dat ik een twin tuner koop en hybride ga kijken?
Situatie in UPC gebied is een andere dat is helder maar ook daar heeft men een gedeelte van de zenders Free to Cable gemaakt. Al doet UPC zover ik vernomen heb ook een beetje aan hercoderen. Maar goed we spreken hier over Ziggo gebied.
 
Laatst bewerkt door een moderator:
CDS heeft zeker geen voldoende ruimte op de sat. Vanwege prijstechnische redenen is/was men aan het schuiven van de Astra1 naar de Astra3 en is een groot gedeelte al mpeg4 geworden, ook sd meuk.
 
CDS heeft zeker geen voldoende ruimte op de sat. Vanwege prijstechnische redenen is/was men aan het schuiven van de Astra1 naar de Astra3 en is een groot gedeelte al mpeg4 geworden, ook sd meuk.

Dus de ruimte die men huurt zo effectief mogelijk gebruiken ipv nieuwe ruimte huren. Kosten technisch inderdaad.
Maar effectief ruimte benutten dat vervolgens ten koste van kwaliteit lijkt mij niet de juiste weg. Je kan 7,8 MB acceptabel noemen..tuurlijk dat kan maar er zijn concurrenten die het ongeveer voor dezelfde prijs wat beter aanpakken.
Inspelen om de huidige situatie en liefst zo vlug mogelijk of wil CD op deze weg verder?
Zeker het is waar ik moet er ook de hardware voor hebben staan maar dat hoeft niet zo,n probleem te zijn dat zal men toch ook wel inzien.
Ik wil overigens best wel een abo bij hen afnemen maar dan mag er voor mij wel iets veranderen.
Overigens ook storend die monitor test bij de Consumenten bond. Laat er dan eens een onafhankelijk technisch en kundig iemand naar kijken. Ipv hoe deze test nu opgezet is. Volgens de consumenten bond heeft Canaal digitaal het beste beeld. Nou bedankt consumenten bond als dit in de praktijk toch anders lijkt te liggen. Een montitor test daarvoor kwam de kabelaar weer beter uit de bus mbt beeldkwalteit.Nou consumentenbond wat heeft Canaal digitaal dan veranderd waarom men opeens beter beeld levert? Kom dan eens met een test waar wie hier echt wat aan hebben aub..!!!
Het zal allemaal niet makkelijk zijn voor Canaal digitaal in Nederland Kabelland dat begrijp ik zeer wel maar dan nog moet je blijven streven om je klanten het best mogelijke te bieden.
 
Laatst bewerkt door een moderator:
Status
Niet open voor verdere reacties.
Terug
Bovenaan