• Let op: Dit is het archief van het Provider Forum. De berichten die je hier ziet zijn gedateerd en er kan niet meer op worden gereageerd.

Scart aansluitingen IRHD-5000C.

Status
Niet open voor verdere reacties.

pompebled

Forum Gebruiker
Berichten
49
Internet
  1. Ziggo
Digitale TV
  1. Ziggo
Goedenavond!

Na de overstap van mijn Panasonic beeldbuis tv naar een Panasonic TX-42400 ben ik aan het stoeien met de aansluitmogelijkheden van mijn apparaten:
Humax IRHD-5000C via de HDMI aan de tv, geluid via de cinch aansluitingen van de Humax naar de home theatre set (Technics SA-EX320).

De Sony DVP-SR100 zit via scart aan de AV2 aansluiting van mijn Panasonic NV-SV121 videorecorder, die op zijn beurt weer aan de scart aansluiting van de TX-42400 zit.
De geluidsuitgangen van zowel video als DVD speler zijn via cinch aangesloten aan de Technics SA-EX320.

So far, so good, alles werkt, nu nog met het nodige gehannes met het selecteren van de juiste ingangen op de afstandsbedieningen, maar dat went wel weer...

Nu zitten er achter op de IRHD-5000C twee scart ingangen, die ik nu niet gebruik.
Kan ik hier de video en de DVD speler op aansluiten en dan via de HDMI van de Humax het signaal van beide apparaten op de TV bekijken?
Zal de kwaliteit van het beeld beter zijn dan via m'n huidige manier van aansluiten?

Ik heb nog een scart-HDMI decoder onderweg, zodat ik de tweede HDMI aansluiting van de TV kan gebruiken voor de video en de DVD speler, ook hier de vraag, of je dat in de beeldkwaliteit zult zien?

Groeten, Jan.
 
Volgens mij gaat dit niet lukken omdat het beide uitgangen zijn voor aansluiting van video en TV. Maar zoals hierboven aangegeven probeer het gewoon.

Verstuurd vanaf mijn Nexus 7 met Tapatalk
 
Volgens mij gaat dit niet lukken omdat het beide uitgangen zijn voor aansluiting van video en TV. Maar zoals hierboven aangegeven probeer het gewoon.

Kijk, die informatie kon ik nu niet vinden in de documentatie van de Humax.

Dan weet ik in ieder geval wat de reden is, als het niet werkt.
Ik zal morgen eens een poging wagen.

Groeten, Jan.
 
Laat die poging maar.
De humax zet het scartsignaal NIET door naar hdmi.
Het is geen upscaler.

Die 2 scarts kun je alleen gebruiken voor het doorlussen van een video/dvd speler als de humax met een scart aan je tv is verbonden
 
Oké,

Dan wacht ik met verder/anders aansluiten tot mijn scart naar HDMI converter binnen is.

Groeten, Jan.
 
Even een update; de scart naar HDMI converter is inmiddels binnen, beide scart toestellen (de Panasonic videorecorder en de Sony DVD speler) hangen middels een schakelkastje aan de ingang ervan en de HDMI uitgang is aangesloten op de tweede HDMI ingang van de TV.

Alles werkt naar behoren, alleen valt het verschil in beeldkwaliteit van de VCR, in vergelijking met de gestoken scherpe beelden van de HD TV uitzendingen nog steeds erg op...
De Sony DVD speler beschikt niet over een HDMI uitgang, ook dat beeld is uiteraard niet zo scherp als de TV beelden, wellicht t.z.t. daar nog eens een exemplaar mét HDMI uitgang voor zoeken (suggesties?).

Groeten, Jan.
 
Speelt een BluRay speler ook 'normale' dvd's af?

Groeten, Jan.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Terug
Bovenaan