• Let op: Dit is het archief van het Provider Forum. De berichten die je hier ziet zijn gedateerd en er kan niet meer op worden gereageerd.

[SC DC-202] Routerprobleem

  • Onderwerp starter Flipper01
  • Startdatum
F

Flipper01

Ik heb dus ook het probleem dat m'n router steeds uitvalt. Soms gaat het uren acher elkaar goed, en op een ander moment kan je hem om het half uur resetten :(
Ik heb een sitecom Dc-202, aangesloten op 2 pentium 4 PC's met Win XP. Ik heb al geprobeerd om een update te downloaden, maar na het installeren hiervan werkte helemaal niks meer en hebben we na heeel veel moeite de boel weer aan de praat gekregen, maar de router blijft onstabiel.
We hebben een dynamic IP adres. Ik hoop dat iemand me hiermee kan helpen!!! Ik durf er zelf eigenlijk niet meer aan te komen, want straks is weer de hele zooi naar de klote en kan ik weer uren met Chello bellen om het weer aan de praat te kijgen :s
 
Moderator: Topic splitted, topic-title renamed.
vork.gif
 
He Flipper01, ik heb precies hetzelfde probleem !
Ik had eerst een Unex ISO50S router, nu een Sitecom.
Ik word er gek van, heb jij al een oplossing ?
Geef me een seintje als je eruit bent, okee ?
 
Ik heb m'n router teruggebracht en weer een nieuwe SC DC-202 gekregen, maar nu werkt het niet echt meer >:(

Ik heb het knopje achterop de router op 'normal' staan, maar nu ziet hij de netwerkkabel van de andere comp niet... Als ik het knopje indruk ('uplink') ziet hij de kabel wel. Ik gebruik voor de verbinding tussen de router en de comp een Cross Cable, maar ik vraag me nu dus af of dit wel goed is en of dit misschien de problemen veroorzaakt??
 
SituatieGebruik:
Router/hub/switch <-> computerStraight (of crossed in de uplink, maar is niet de bedoeling, werkt btw wel gewoon goed)
Router/hub/switch <-> Router/hub/switchStraight in uplink of crossed in gewone poort
computer <-> computerCrossed
 
Als ik m'n router op Uplink heb staan werkt het wel met een cross cable, maar kan het ook zo zijn dat het uitvallen van de router te maken heeft met het gebruik van een cross cable
 
In principe kan je router daar niet van uitvallen, want bij een crosslinkkabel worden bijvoorbeeld draadjes 1 en 2 omgedraaid in de kabel, en de uplink poort doet hetzelfde. Als je een straight kabel in de uplink poort doet wordt het dus een crossed kabel en als je een crossed kabel in de uplink poort stouwt wordt het een straight kabel... Kan (lees: mag) dus geen effect hebben op het wel of niet werken van je router.
 
Ik heb nu zo'n 3 maanden ervaring met een dc202 waarvan 2 maanden dagelijks vastlopers, soms wel 30x per dag. Sinds 10 dagen draait mijn router zonder te crashen, maar waar het nou precies door komt weet ik niet. Ik heb een hard-reset gedaan (stroom eraf, resetknop vasthouden, stroom erop, reset na 3 seconden loslaten) de laatste firmware geupload en alleen noodzakelijke instellingen: mac adres modem & virtuele server ingesteld. Beslist geen DMZ gebruikt want dan gaat het binnen no-time fout. Voor de zekerheid m'n netwerk kaart vastgezet met een schroefje. Waar het aan ligt weet ik niet, maar voor het eerst in 3 maanden draait de router zonder problemen.
In de tussentijd heb ik ook ervaring opgedaan met een sweex router, maar die beviel niet echt, een stuk langzamer dan de dc202.
 
ik heb ook dat routertje, maar geen dynamic host. Ik denk wel dat je beter een gewone straigth kunt gebruiken want ik had al ontdekt dat als ik stiekem 2 hubs aansluit (1 op uplink en 1 crossed op andere poort) er problemen komen. Overgens moet je er ook op letten dat je niet 3 pc's en een hub aansluit. In dit geval kun je namelijk poort 4 niet gebruiken. Vraag niet waarom maar dit zal vast wel ergens flink technisch te verklaren zijn..

::)
 
ID zei:
Overgens moet je er ook op letten dat je niet 3 pc's en een hub aansluit. In dit geval kun je namelijk poort 4 niet gebruiken.
Waarom moet ie daar op letten dan? ???

Flipper01 zei:
Ik heb een sitecom Dc-202, aangesloten op 2 pentium 4 PC's met Win XP.
 
Terug
Bovenaan