• Let op: Dit is het archief van het Provider Forum. De berichten die je hier ziet zijn gedateerd en er kan niet meer op worden gereageerd.

s'Avonds zeer traag internet

  • Onderwerp starter Onderwerp starter zeerlangzaaminternet
  • Startdatum Startdatum
Status
Niet open voor verdere reacties.
Z

zeerlangzaaminternet

De laatste tijd heb ik s'avonds zeer traag internet. Heb de Ziggo speedtest een paar keer gedaan, alleen de computer aan met alleen de speedtest lopend, resultaten;

Ping = 10ms
1: 10,85 down / 3,54 up
2: 3,22 down / 2,89 up
3: 16,20 down / 5,79 up
4: 16,10 down / 5,75 up

Bij 1 was het te langzaam om nog online games te spelen, de val bij test 2 was het nauwelijks mogelijk om zelfs the speedtest op te laden. Test 3 en 4 is na 0:00 maar nog steeds niet genoeg voor online gaming. s'Middags zijn er geen problemen.

Ik zit op Wi-Fi m
aar aangezien ik in de middag totaal geen problemen heb met de verbinding en elke avond steevast na 10 uur wel kan het daar niet aan liggen.

 
Want de buren gebruiken wifi ’s avonds net zo weinig als overdag? Ik denk dat er iets mis is met die aanname. Als je zeker wilt weten of het probleem bij Ziggo zit of bij de drukte op de draadloze verbinding zul je op z’n minst ook bedraad moeten testen.
 
Tijdens de speedtest piekt het Wi-Fi signaal naar de download snelheid van het internet dat Ziggo mij geeft. Het signaal is bovendien gecodeerd en de buurman zit op 5Ghz, ik op 2,4. Mijn router zit te smachten naar internet maar krijgt maar niks.
 
Wat "Zapp Brannigan" zegt, even bedraad een (paar) speedtests uitvoeren.
Dan weet je of het aan Wifi ligt, of aan het Ziggo netwerk.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Terug
Bovenaan