• Let op: Dit is het archief van het Provider Forum. De berichten die je hier ziet zijn gedateerd en er kan niet meer op worden gereageerd.

samung DCB h380r reageert niet

  • Onderwerp starter Wendy 29
  • Startdatum
Status
Niet open voor verdere reacties.
W

Wendy 29

Hoi,

Weet iemand hoe ik het volgende probleem op kan lossen :

Ik heb bij de eerste installatie de HD ontvanger aangesloten via HDMI kabel op mijn TV. Er verscheen een taal menu waar ik nederlands wou selecteren. Daar geprobeerd op ok te bevestigen, maar er gebeurt niks behalve een rode circel met een schuinstreep erin ( lijkt op een verbodtekentje ) die bovenrechts van het scherm af en toe knippert. Andere knoppen van de afstandbediening ingedrukt ook geen reactie te zien, heb ook de knoppen van de ontvanger zelf geprobeerd en ook geen reactie te merken, behalve die rode symbool in het scherm blijft nou en dan knipperen. Ik kan dus niet verder gaan in het menu om de ontvanger in te kunnen stellen. Weet iemand hier een oplossing voor ?
Bij voorbaat dank,
Wendy :wink:
 
Laatst bewerkt door een moderator:
Dingen ik zou proberen zijn aansluiten via scart of met die tulpstekkers, en dan testen. Je kan ook een factory reset proberen. Nu kom je niet verder in het menu om dat te doen maar ik heb op dit forum ooit eens gelezen dat je hetzelfde kunt bereiken door de stekker eruit te halen, tijdens het opstarten van het apparaat de stekker er weer uit te halen, en vervolgens de stekker er weer in te doen.
~~~>>Op eigen risico proberen<<~~~

Hier staat hoe je vanuit het menu een factory reset kan doen, misschien handig voor andere lezers. Is al vaker gepost maar kan geen kwaad nog eens te posten.

https://www.kabelnetveendam.nl/help...-h380r-naar-de-fabrieksinstellingen-resetten/

Laat nog even weten of het is gelukt.



EDIT: Hier nog meer info: https://ziggo-gebruikers.nl/forum/showthread.php?t=29389
 
ik heb beide links aangeklikt, er wordt gevraagd om eerst op de menuknop te drukken , en dan installatie selecteren .....

Maar zover lukt het bij mijn ontvanger niet om iets te selecteren of te navigeren, als ik de ontvanger aanzet dan is de enige wat ik op mijn scherm zie is de taalmenu ... hier probeer de taal te selecteren of te bevestigen , maar dat kan niet, peiltjes werken niet, de ok knop werkt niet, STB knop werkt ook niet, de ontvanger reageert nergens op, heb alle knoppen van de afstandsbediening geprobeerd maar de ontvanger reageert niet. Er zitten nieuwe batterijen in mn afstandsbediening, de ontvanger is nieuw uit de doos, alles is nieuw. Alleen zie ik regelmatig een rood icoontje bovenrechts in het scherm staan ( lijkt op verbodteken ) die regelmatig knippert. Het lijkt op een optie die niet gevoerd mag worden... geen idee hoe dat komt
 
Zie je dat rode icoontje als je op een knop drukt of verschijnt dat zomaar?
 
Dat rode icoontje verschijnt een paar seconden na het aanzetten van de ontvanger, maar blijft er niet continu op het scherm staan maar wel regelmatig. ik heb er een foto van gemaakt, ben aan het kijken of ik die hier kan plaatsen
 
xppqo2.jpg
[/IMG]
 
Het lijkt wel of er een knopje vast zit op de AB. Als je de batterijen eruit haalt is het dan ook nog?
 
ja zo lijkt het erop. ik heb inmiddels de afstandsbediening opengemaakt en weer in elkaar gezet. heb ik de AB op de cam van mn tel gericht, maar zie ik geen rode straal meer...dat betekent dat de AB het niet doet. ik begin het idee te krijgen dat ik een nieuwe AB moet gaan halen.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Terug
Bovenaan