Samsung dcb-9401r Caiway ontvanger geschikt voor Ziggo?

Status
Niet open voor verdere reacties.

Vansloneker

Forum Gebruiker
Berichten
243
Mijn vraag is of ik een Samsung dcb-9401r digitale ontvanger die een familielid over heeft kan gebruiken op mijn Ziggo TV aansluiting. De ontvanger is afkomstig van Caiway en op dat netwerk gebruikt. Ik weet niet of er beperkingen opzitten. Wel dat volgens Google Ziggo deze ontvanger ook heeft gebruikt.

En als het werkt, hoe kom ik dan aan een smartcard? Volgens mij hoeft er geen Ci-module bij maar kan de kaart zo in de gleuf van de ontvanger?
 

catastrofus

Forum Gebruiker
Berichten
5.031
Internet
  1. Ziggo
Digitale TV
  1. Ziggo
Gewoon proberen zou ik zeggen. Hij is ooit eens (net zoals de panasonic) gecertificeerd geweest en heeft zijn problemen maar hij zou zomaar gewoon kunnen werken.
Yep, smartcard in de kaartlezer stoppen, geen ci-meuk nodig.
Even googlen voor een webshop waar je een smartcard kan bestellen, zijn wel te vinden bv bij Wolfftv.
 

Ric Flair

Forum Gebruiker
Berichten
837
Internet
  1. Ziggo
Digitale TV
  1. Ziggo
Ja hoor werkt gewoon, heb er eentje op een kinderkamer staan, weinig problemen mee.
 
Topicstarter
Topicstarter
Vansloneker

Vansloneker

Forum Gebruiker
Berichten
243
Het installeren verliep probleemloos. De Ziggo instellingen waren snel te vinden via Google.

Zonder smartcard zijn er een paar zenders te bekijken. Ik ben niet enthousiast over de beeldkwaliteit. Ik vind dat er erg veel beeldruis in zit. Mijn referentiekader is dan FTA ontvangst via mijn eigen schotel.
 

Zapp Brannigan

Forum Gebruiker
Berichten
3.611
Staat de videouitgang wel op Composiet+RGB? Is de SCART-kabel volledig bedraad? Juiste aansluiting gebruikt, alleen via AV1 heb je RGB. Of gaat het niet om ruis, maar om [post=115571]overspraak tussen het ingaande en uitgaande signaal[/post].
 
Topicstarter
Topicstarter
Vansloneker

Vansloneker

Forum Gebruiker
Berichten
243
1- ja
2- denk het, scart meegeleverd in Caiway HDTV pakket
3- ja
4- echt ruis, overspraak ken ik ook, momenteel geen last van
 
D

Deleted member 66088

digitale tv kent geen ruis. iig niet in de hoedanigheid zoals met analoog.
het beeld kan ook niet minder van kwaliteit worden. er is beeld of niet.
als je niet dezelfde kwaliteit hebt als via de schotel, zit er ergens een probleem.
heb je dit probleem ook met een andere ontvanger???misschien eens aansluiten bij de buren om te vergelijken??
 
Topicstarter
Topicstarter
Vansloneker

Vansloneker

Forum Gebruiker
Berichten
243
Dat begrijp ik, mandersp. Ik heb hier alleen maar SD kwaliteit, geen HD dus.

Vanmiddag een nieuwe poging gewaagd en de ontvanger via de front panel connector aangesloten. Dat geeft een strak plaatje.

Aansluiten van de antenne gaf aanvankelijk problemen. Geen signaal. Een dure kabelkeur Hirschmann antennekabel met Hirschmann stekkers nog wel. Dan een gewone kabel geprobeerd en er kwam beeld met blokjes in beeld. Een knelpunt bleek de splitter. De Caiway splitter blijkt beter. Hierna nog eens geprobeerd met de Hirschmann en het blijft werken.

Omdat ik het analoge ontvangst zo slecht vond heb ik een tijd terug alles vervangen voor Hirschmann. Met niet echt verbetering. De kabel is vrij nieuw, dit pand is gebouwd in 2009. De hoofdaansluiting zit in de meterkast waar vandaan een groene kabel naar het aansluitpunt in de woonkamer loopt. In de woonkamer zit ook de internet splitter.
Bij mijn nieuwe kabelmodem zat een installatieset voor de meterkast maar mijn netwerk strekt zich dus uit vanaf het woonkameraansluitpunt en dat laat zich niet eenvoudig veranderen.

Nu ga ik maar een smartcard bestellen.
 
Topicstarter
Topicstarter
Vansloneker

Vansloneker

Forum Gebruiker
Berichten
243
Ontvangstprobleem digitale TV

Dit is een vervolg op mijn topic over het plaatsen van een Samsung dcb-9401r ontvanger.

Na het een en ander geprobeerd te hebben blijft de situatie dat bij het inschakelen (dmv de netspanning, niet de aan/uit knop) de ontvanger zoekt naar signaal. Als ik dan overschakel naar een andere zender is er meestal wel beeld. Op dit moment werken de Duitse zenders niet of moeizaam. Opvallend is dat na verwisselen van de antennekabel of splitter het meestal weer even werkt. Ik heb het idee dat de antenne stekkers niet goed met het signaal overweg kunnen.De kabel is vrij nieuw, dit pand is gebouwd in 2009. De hoofdaansluiting zit in de meterkast waar vandaan een groene kabel naar het aansluitpunt in de woonkamer loopt. In de woonkamer zit ook de internet splitter.
Met internet zijn er geen problemen.

Ik heb nog een installatieset om de internetaansluiting op de hoofdaansluiting van de kabel in de meterkast te maken. Daar zit dus een andere splitter bij. Zou dit verbetering kunnen geven?

Voor het internet is dit heel lastig omdat mijn netwerk is opgebouwd vanaf het aansluitpunt in de woonkamer. Alles overzetten naar wifi is geen optie.

Als ik een satellietkabel met F-connectors leg van de eventuele splitter in de meterkast naar het kabelmodem in de woonkamer zou dat goed werken of te veel verlies geven?

Er zit een splitter op de antenne kabel om ook de vcr signaal te geven. Doorlussen via de digitale ontvanger is weer geen optie omdat dat alleen werkt als er spanning op staat.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Bovenaan