• Let op: Dit is het archief van het Provider Forum. De berichten die je hier ziet zijn gedateerd en er kan niet meer op worden gereageerd.

Sailing Channel

Gertjan2

Forum Gebruiker
Berichten
664
Internet
  1. KPN
Digitale TV
  1. KPN
Ik zie op de site van de vecai en op de site van upc dat the sailing channel via
digital te ontvangen zou zijn. Ik kan deze echter nog niet ontvangen. Zijn er mensen die deze zender wel al kunnen ontvangen?

Zo ja, is dat dan met een Sagemm box of een Motorola?
 
The Sailing Channel is in ieder geval via Motorola-STC's te ontvangen. Kijk anders even in de digitale programmagids. Misschien zap je m.b..v. de groene toets met favoriete zenders. Bij nieuwe zenders moet je dit eerst weer even in het digitale zenderoverzicht aanvinken.
 
jaa the Sailing Channel (weer zo´n hopeloos boring kanaal trouwens) is al 1,5 week te zien op kanaal 303 (motorola)
 
Bedankt voor de reacties. Ik heb zelf een Sagemm box en hiermee is deze zender vogens mij niet te ontvangen. We lopen dus weer eens achter want RTL 4,5 en Yorin hebben we ook niet.
 
@Gertjan: ik heb een Sagem box en kan RTL 4,5 en Yorin er gewoon mee ontvangen. Licht kennelijk meer aan het gebied waar je woont, dan de STC die je hebt. Woon zelf in Rotterdam (Mr. Zap gebied), en heb RTL 4, 5 en Yorin al zolang ik digitale TV heb (nu geloof ik minstens 2 jaar). Op mijn Sagem STC zitten ze gewoon op kanaal 4, 5 en 7.

Sailing channel heb ik overigens niet.
 
@xahmol:Ik woon in Dordrecht en ik kan RTL4,5 en Yorin ook ontvangen via de box. Er is echter een verschil. Deze zenders worden door de box van het analoge netwerk afgehaald. Dit in tegenstelling tot bijvoorbeeld Ned1-3 en de meeste andere zenders welke digitaal dus in betere kwaliteit te ontvangen zijn.

Deze betere kwaliteit is datgene waar we voor betalen en we betalen hetzelfde als de bezitters van een Motorola maar krijgen minder zenders digitaal en minder opties.
 
@Gertjan: Ok, dat wist ik niet, verklaard wel waarom in deze zenders toch vaker iets storing te zien is. Overigens zijn ook deze zenders via de box aanzienlijk beter van kwaliteit dan mijn analoge signaal.
Wel is het volgens mij zo dat op de Motorolla RTL 4, 5 en Yorin pas heel recent op de decoder zitten (mijn ouders hebben een Motorolla in Arnhem), voorheen was dat voor het zappen wel erg lastig. Los daarvan vind ik (maar dat is ongetwijfeld persoonlijk) de interface en zeker de elektronische programmagids van de Sagem stukken beter dan die van de Motorolla, dus ik hoef niet zo zeer te ruilen.
 
xahmol zei:
@Gertjan: ik heb een Sagem box en kan RTL 4,5 en Yorin er gewoon mee ontvangen. Licht kennelijk meer aan het gebied waar je woont, dan de STC die je hebt. Woon zelf in Rotterdam (Mr. Zap gebied), en heb RTL 4, 5 en Yorin al zolang ik digitale TV heb (nu geloof ik minstens 2 jaar). Op mijn Sagem STC zitten ze gewoon op kanaal 4, 5 en 7.

Sailing channel heb ik overigens niet.

RTL4. RTL5, Yorin en het Demokanaal zullen in het gebied van Rotterdam niet digitaal doorgegeven worden. Dat heeft de klantendienst van UPC mij net verteld. UPC beweert dat het te veel geld gaat kosten om het netwerk hier in Rotterdam aan te passen. Dat betekent dat mensen met een Sagem STC de volgende kanalen nog steeds niet digitaal kunnen ontvangen terwijl wij hetzelfde abbonnementsgeld als mensen in Motorola gebieden moeten betalen:

RTL 4
RTL5
Yorin
Ketnet
Canvas
Alle interactieve diensten (E-mail, etc.)

Op dit moment ontvangen wij deze kanalen in analoog en het geluid is in mono. Interactive diensten hebben wij hier in Rotterdam helemaal niet.

In de komende maanden zal deze lijst alleen maar groter worden en je kunt er op rekenen dat je abbonnementsgeld omhoog gaat. De klantendienst heeft mij aangeraden een protestbrief naar het volgende adres te sturen als ik een klacht hierover in wil dienen:

UPC Klantenservice
Antwoordnummer 899
Postbus 2900WB
Capelle a/d Ijssel
 
In de nieuwe gids wordt vermeld dat Sailing Channel vanf 1 oktober beschikbaar is in het Startpakket. Tevens is de zender opgenomen in de zendertabel achterin de gids. Op beide plaatsen wordt geen voorbehoud gemaakt voor de Sagem ontvanger.

Ik heb een Sagem en kan deze zender nog niet ontvangen. Zijn er mensen met een Sagem die deze zender wel hebben?
 
Terug
Bovenaan