RTV data splitter

ducktale1

Forum Gebruiker
Berichten
2
monteur heeft bij mij braun poa-3iec-nl data splitter geïnstalleerd.
kan ik hierop ook een versterker aansluiten en dan verdergaan met coax kabel naar achtertuin?( 30 meter)
 
Gewoon doen. :) Maar je zou hier bijvoorbeeld kunnen vragen welke versterker je moet nemen en wat voor soort kabel. Als je de kabel in de (natte) grond stopt, is het aan te bevelen er een te gebruiken die daar tegen kan (bv. de groene kabel die ook Ziggo gebruikt) . Kabels voor binnenshuis gebruik houden het wel een tijdje vol in de grond maar niet eeuwig. Die "verzuipen" zoals dat heet.
 
Laatst bewerkt:
Het beste is om die splitter te verwijderen en een versterker rechtstreeks met de AOP te verbinden. Ik gebruik al enkele jaren een Technetix FRA-752/N versterker waar ik zeer tevreden over ben.
 
Dus niet. Houd je modem achter de splitter.
Houd je tv/mediabox achter de versterker.
Us spectral responses kan jij niet uitlezen in je modem. Maar je creert ze wel zonder splitter.
 
Op zoek naar een antenneversterker zonder losse netadapter (ik haat die klotendingen), kwam ik de Deltac 2298 tegen. Het aardige is dat je de versterking van elke uitgang kunt regelen en natuurlijk de ingebouwde voeding. Minder geslaagd, maar geen ramp, zijn de IEC connectoren (F-connectoren hebben mijn voorkeur) en een "beperkt" frequentiebereik van "maar" 1000MHz. De prijs valt erg mee: ca. 33 euri. Ik zou dat ding wel eens willen testen.
Deltac 2298.png
 
Laatst bewerkt:
Inderdaad is ook de standaard procedure van Ziggo om eerst een 2-weg splitter te plaatsen en daar de modem en de versterker aan te hangen. Het kan natuurlijk altijd goed gaan maar dit leverde teveel storingen op bij klanten.

Ik begrijp trouwens echt niet dat monteurs nog de poa-3iec-nl splitter gebruiken tenzij de klant specifiek om een radio-uitgang op het AOP vraagt, beetje een achterhaald concept zo'n data/tv/radio splitter.
 
Laatst bewerkt:
Terug
Bovenaan