• Let op: Dit is het archief van het Provider Forum. De berichten die je hier ziet zijn gedateerd en er kan niet meer op worden gereageerd.

RTL gaat wél anamorphe breedbeeld uitzenden

P

Pokerface

* RTL Nederland gaat alleen via digitale kabel en IPTV een anamorphe breedbeeld signaal doorgeven. Via de schotel wordt er letterbox uitgezonden. Anamorphe geeft duidelijk een betere beeldkwaliteit dan letterbox.
Bron: DTV Digital News en SatelliteMagazine

Dit haalt meteen een hoop geruchten uit de wereld, we krijgen dus gewoon 'goede' breedbeeld met onze UPC Digital-aansluiting. Eindelijk nog eens goed nieuws! :)
 
Efvie zei:
Weet je ook per wanneer?
Kon jou bron niet zo snel achterhalen.
[edit 16.11]
Wel te achterhalen, staat al in een tpoic:
https://ziggoforum.nl/posts/156094/

Per 1 januari 2007

(PS: ik heb wel gezocht of het al gepost was, maar niet goed genoeg, zo blijkt achteraf, sorry ::))
 
Laatst bewerkt door een moderator:
UPC betrekt haar signaal toch via de schotel/Canaal Digitaal? In dat geval zijn wij UPC'ers (weer eens) de klos, want
Canaal Digitaal krijgt vooralsnog alleen letterbox aangeleverd! :9


"RTL 4/5/7: 'echte' anamorfe 16:9 uitzendingen alleen via digitale kabel en IPTV.

Een mooie, correcte weergave van de breedbeelduitzendingen van RTL 4, RTL 5 en RTL 7 per 1 januari 2007 zal in Nederland alleen via de digitale kabel en IPTV-aanbieders worden aangeboden. Dit blijkt uit verklaringen van Bert Habets, financieel directeur voor RTL Nederland. De drie in Luxemburg gevestigde zenders zullen hun signalen via de Astra1 bij Canal Digitaal Satelliet in letterbox uitzenden. Zo is het de bedoeling de signalen ook op de analoge kabel te distribueren. RTL Nederland is voornemens het signaal uit Luxemburg terug te halen via ATM-verbindingen en vanuit Medipark opnieuw aan kabelaars en IPTV-aanbieders te verspreiden ten behoeve van hun digitale abonnees. De praktijk is dat de circa 600.000 satelliethuishoudens - net zoals bij Talpa - geen mooi 16/9 signaal afgeleverd zullen krijgen. Publieke zenders waaronder de VRT-zenders, de zenders van de BBC, ARD, ZDF alsmede Nederland 1, 2 en 3 zijn wèl in staat een correct anamorf signaal af te leveren bij de satellietkijkers, bij de buitenalndse zenders (muv de VRT) veelal ook met Dolby Digital 5.1. Bert Klaver verklaarde in Broadcast Magazine dat de keuze juist zou zijn ingegeven om 'echte kwaliteitsverbetering te bieden'.

Een breedbeelddeskundige zegt hier desgevraagd tegenover DutchMedia: "Ik had ook eigenlijk niet verwacht dat ze het wel volgens de juiste manier zouden doen. Ook Talpa is vanaf dag één al een drama. Gewoon 2 zwarte balken er omheen en dat noemen ze dan breedbeeld. Waarom ze het niet in anamorf via de satelliet gaan aanbieden, is me een compleet raadsel. Alle ontvangers die op de kabelkopstations staan, kunnen hier weer gewoon letterbox van maken. Dat ze het in letterbox op de analoge aanbieden kan ik nog begrijpen, maar voor alle digitale platformen moeten ze gewoon anamorph gaan, dus waarom niet ook via digitale satelliet? Waarom worden die kijkers nu weer opgezadeld met een slechter beeld? Moet iedereen verplicht aan de digitale kabel en KPN TV?"

UPDATE (13 uur)
Kees Farber, operationeel directeur van Canal Digitaal Satelliet reageert op de uitspraken van RTL Nederland met de mededeling dat ze nog 'in gesprek is over de wijze van breedbeelduitzendingen'. Farber trekt daarbij in twijfel of de financieel directeur die verantwoordelijk is voor het breedbeeldproces wel op de hoogte is van de diverse platform-mogelijkheden, ondanks dat deze tot in detail wist uit te leggen hoe het proces in zijn werk gaat. Een anamorfe uitzending op satelliet zou betekenen dat geinvesteerd moet worden aan de zijde van RTL Nederland in nieuwe kabelkopstationapparatuur."

https://dutchmedia.web-log.nl/

https://www.satplaza.com/
 
Apple740 zei:
UPC betrekt haar signaal toch via de schotel/Canaal Digitaal? In dat geval zijn wij UPC'ers (weer eens) de klos, want
Canaal Digitaal krijgt vooralsnog alleen letterbox aangeleverd! :9

Het is de bedoeling dat de kabelmaatschappijen het signaal via glasvezel krijgen aangeleverd vanaf het mediapark in Hilversum. (zie nieuwsbericht wat je hierboven hebt geplaatst.)
De kabelmaatschappijen kunnen de zender straks dus doorgeven met een hogere bitrate dan satelliet en in Anamorphic 16:9.
 
maathuis zei:
Het is de bedoeling dat de kabelmaatschappijen het signaal via glasvezel krijgen aangeleverd vanaf het mediapark in Hilversum.

Dat is nu al het geval met NL1, 2 en 3, behalve UPC, zij betrekken dit ook via CD. ;) (UPC heeft schijnbaar geen glasvezelverbinding met H'sum??)
 
Apple740 zei:
Dat is nu al het geval met NL1, 2 en 3, behalve UPC, zij betrekken dit ook via CD. ;) (UPC heeft schijnbaar geen glasvezelverbinding met H'sum??)
Dat klopt inderdaad, Ik woon voor de helft van de week ook in Essent gebied (ben student), en het beeld van de Publieke Omroep wat Essent doorgeeft is een heel stuk beter dan bij UPC. Ik heb bij Essent nog nooit blokjes of andere storingen gezien bij Ned 1, 2 en 3 via digitale tv.
 
Yes! Eindelijk 8mbit en eindelijk 16:9 amanorph (als het dus via glasvezel gaat) O0.
 
Hmm, is er niet iemand op dit forum die iemand kent die duidelijkheid kan geven?
 
bokje zei:
Hmm, is er niet iemand op dit forum die iemand kent die duidelijkheid kan geven?

Je mag toch idd wel aannemen dat één van de UPC medewerkers hier kan vertellen of UPC de beschikking heeft over
een rappe verbinding met H'sum. O0
 
Terug
Bovenaan