• Let op: Dit is het archief van het Provider Forum. De berichten die je hier ziet zijn gedateerd en er kan niet meer op worden gereageerd.

routerprobleem??

  • Onderwerp starter Onderwerp starter Arjen33
  • Startdatum Startdatum
A

Arjen33

hoi,
ik heb eenSweex Broadband router 4port 10/100 switch aangeschaft, met het idee mijn chello verbinding te delen met een andere pc.
Nu had ik dit voor elkaar na enige hulp via deze site, maar de
verbinding is weer weg.
kan iemand mij daar mee helpen??
er stond een nootje bij dat de PC niet dag en nacht aan mocht staan, dat is waarschijnlijk wel gebeurt, kan dat de reden zijn dat de verbinding nu weg is???
 
kijk even in je conf. of de lease van je LAN ip op forever staat, dit kan het misschien wezen... Dan staat hij waarschijnlijk op 1 week, zet em op forever! ;D
 
sorry ik ben een beetje een neus op dit gebied; hoe krijg ik dat voor elkaar dan???
 
Als je de Router http://192.168.2.1 in gaat moet je bij LAN settings kijken,..als je de DHCP server op Enabled hebt staan (Dus geen statische interne IP adressen) moet daar een dropdown venstertje zijn met de Leasetijd,..die staat allicht niet op 1 week als je de PC geen hele dag mag aan hebben staan maar op minder dan een dag,..wijzig deze instelling d.m.v. dat "dropdownvenstertje" in 1 week of langer. (Note: Als je hem niet op For Ever zet kan de DHCP server van de ROUTER je na een week een ander IP adres gaan toewijzen op de interne PC's, dit kan ook IP conflicten tot gevolg hebben.) Laat even weten of het je gelukt is. Goodluck.

Je komt alsvolgt bij LAN settings > Log in in de ROUTER,.ga naar > General SetUp > LAN.

Als je de handleiding van je Sweex ROUTER kwijt bent, die kan je op deze link terug vinden. https://www.sweex.nl/product.asp?dlId=144
 
thanx Eddy ik ga dit even proberen en dan hoor je van me
 
hey novioclub,
moet je effe aan Eddy vragen daar heb ik ook geen verstand van ; succes!!
 
Ja NOVIOCLUB, dit geld voor alle routers zover ik ze heb gezien,..de Sitecom Router ken ik niet zo heel goed maar als je bij General settings kijkt wanneer je in de Router bent ingelogd en dan bij de DHCP server van de Router, moet er ergens een Leasetime staan,..op de volgende link kom je in je Sitecom router: http://192.168.0.1

De DHCP Server van de Router moet voor de Leasetime wel Enabled zijn, dus als je zelf interne statische IP adressen hebt toegewezen is de Leasetime NIET van toepassing.

Heb je de DC 200 serie ?
 
Terug
Bovenaan