Routerprobleem(nu al 2 maanden hetzelfde probleem)

  • Onderwerp starter lizard hagedis
  • Startdatum
L

lizard hagedis

Ik heb sinds kort een xdsl/cable broadband router 4S gekocht bij Crazy Hans in Rotterdam, omdat we nu 2 pc's hebben waarop we allebei een spelletje genaamd medal of honor op willen spelen!

Dit is nou mijn probleem:

We kunnen het spel heel vroeg met zijn 2en over het internet spelen, tot ongeveer 4 uur 's middags. En dan begint onze ping van 50, 60 op te lopen naar 999.
En dan hebben we met een kort woord allebei lag!

En als er dan 1 persoon weggaat dan is de ping van de andere die nog in de server is gebleven weer normaal. Ligt het nou aan chello of hoe zit dat??? ???

Iemand vertelde mij dat ik voor elke pc een eigen ip adres moet maken en internet moest gaan delen. Maar ik weet namelijk niet precies hoe dat in zijn werk gaat.

Wat ik heb opgemerkt is dat als je die router op de 2 pc's aansluit dat allebei de pc's dezelfde ip-adres krijgen. Dus zitten ze allebei op 1 ip adres.

Dus zou het best kunnen dat ik voor elke pc een eigen ip adres moet maken.

Nog 1 probleem:

Soms valt internet uit als we via de router aan het gamen of internetten zijn, En als ik de stekker van de router uit het stopcontact haal, en dan weer erinstop dan doet internet het gewoon weer ???. Heel erg vreemd, Volgens mij moet ik een paar dingen instellen ofzo op allebei de pc's, maar hoe en waar???

Kan iemand me met deze 2 problemen helpen??(Allebei Windows xp met een pentium 4)

Als jullie nog wat moeten weten over de pc's dan hoor ik het wel. Want misschien dat er een aantal gegevens nodig zijn om dit probleem op te lossen.

Alvast bedankt.
 
Zelfde IP op 2 pc's, da's niet goed nee.
Hoe heb je het ingesteld? Krijgen de PC's automatisch een IP nummer van de router? (DHCP)

Wat is het ip nummer van je router? Dan kan je eventueel de IP nummers handmatig instellen op beide PC's.
 
Ja, ik heb net ff ipconfig gedaan in opdrachtprompt. En er worden 2 ip's door de router gemaakt voor de pc's die niet veel van elkaar verschillen. 1e ip van de packard bell is bijvoorbeeld >192.124.0.6< (ip=ff verzonnen, alleen getallen zijn anders, ik ga natuurlijk niet mijn ip's op de site zetten :P). en die andere ip van boven op zolder is dan >192.124.0.5<. Het verschilt niet veel. Alleen die 5 en die 6 zijn anders. En als ik die router weghaal hebben allebei de pc's weer een normale ip. Dus met '':'' erbij. Hoe zou ik de ip adressen handmatig kunnen instellen, en moet ik dan ip's voor de 2 pc's gaan verzinnen? of ....???

Alvast bedankt voor alle moeite.

Afz. JeffreY
 
1 vraag rene:

zou ik misschien jouw msn mogen als je die hebt?
Dat praat wat makkelijker op msn dan hier steeds berichten sturen en wachten :(. Stuur je msn maar naar mijn persoonlijke berichten.
Dan zou je op msn kunnen uitleggen wat ik allemaal moet doen.

Alvast bedankt

Afz. JeFFreY
 
Die IP nummers zijn wel goed, dat ze op elkaar lijken maakt niets uit.

Overigens zijn dit private IP nummers, en die kun je gewoon noemen aangezien die niet geroute worden via internet. (192.168.0.6 ::) )

Ik heb eigenlijk geen idee! ehh.... sja je kunt kijken of er een nieuwe firmware is voor je router (op de website)
 
Hmmz, zou jij mij misschien kunnen vertellen hoe ik via de router alsnog de ip adressen kan veranderen voor allebei de pc's?

En hoe ik internetspeed zou kunnen verdelen over de 2 pc's?

Want zoiets had ik gehoord van iemand, maar alleen weet ik niet hoe het moet, want hij zei het over de telefoon, maar het ging zo snel en ingewikkeld :o

Ik hoor het wel van je Rene.

Alvast Bedankt

Afz. JeFFreY
 
't wordt toch es tijd dat je je gewoon es verdiept in de gebruiksaanwijzing van de DC-202. Al jou vragen staan op de cd-rom die je erbij kreeg , klik op de complete manual in html uitvoering en lees.
In jou geval (eigenlijk altijd met dc-202,ivm max 4pc's) raad ik aan om je lan als fixed in te stellen , en je wan als dhcp.

Wel staat de dc-202v werom bekend dat ie wel eens crashed , jammer maar wat verwacht je anders van zo'n goedkope router , effe net-stekker(230v~) eruit en plop erin en hij werkt weer..

so rtfm....succes.
 
Ik heb ook met een netwerk Medal of Honor gedaan, je moet zorgen dat een hoofdpc op Chello is aangesloten, en die moet binnen komende verbindingen accepteren. En dan gewoon de netwerkabel in de nic van de hoofdpc. Dan moet het gewoon lukken.
 
R. Weltje™ zei:
Ik heb ook met een netwerk Medal of Honor gedaan, je moet zorgen dat een hoofdpc op Chello is aangesloten, en die moet binnen komende verbindingen accepteren. En dan gewoon de netwerkabel in de nic van de hoofdpc. Dan moet het gewoon lukken.

Lees de thread dan ff door (nofi) :)
 
Heey mensen,

Ik heb ongeveer het zelfde probleem, ik heb nmlk net een 4 port switch router van het merk sweex gekocht, en bij mij lukt het wel om alle 4 de comps bij ons aan te sluiten, en ze hebben ook ieder een eigen ip maaaaarrr..... Ze werken de 1ste paar minuten goed, en daarna kunnen ze niet meer op internet komen, totdat ik heb gereboot ??? echt te vaag.. ik heb het geprobeerd via DHCP en ook handmatig maar dat helpt niet..

Heeft iemand enig idee?

oohja.. ik heb een motorola modem... (als dat uitmaakt :) )
 
Terug
Bovenaan