Router

R

Raymon

Hoi,

Ik ga een 2e computer kopen en nu wil ik chello delen.
Ik heb al een Router gekocht (Unex 4 port router hub) maar is die goed of niet goed ??
En ik hoorde wat over de instellingen kan één van jullie mij dat uitleggen.

Greetz. Raymon
 
OK, hier ff in het kort lang wat je moet doen:
1. Sluit eerst met 'rechte' utp-kabeltjes je pc's aan op je router
2. Sluit met een 'rechte' (alhoewel, zou ook crossed kunnen zijn, vraag dat maar aan iemand andres) kabel de modem aan de router aan.
3. Geef de computers in je netwerk IP-adressen, beginnend vanaf 192.168.0.2
(dus 192.168.0.2, 192.168.0.3, 192.168.0.4 enz). Stel vervolgens ook de DNS-adressen goed in, en stel als standaardgateway 192.168.0.1 in.
4. Start je router, je modem, en 1 van je pc's
5. Ga met 1 van die PC's met de browser naar http://192.168.0.1/
6. Stel nu de router zo in zoals je de pc zou instellen als er geen netwerk tussen de modem en je pc zou zitten.
7. Kijk of je verbinding met internet kunt krijgen
Als je geen verbinding krijgt:
Met sommige chellomodems moet je het MAC-adres van je ethernetkaart doorgeven aan chello. Heb je dit nog niet gedaan, doe dit dan nu. Heb je het al gedaan, probeer dan het MAC-adres van de router te veranderen in het MAC-adres dat al is doorgegeven aan chello (dus die van de ethernetkaart die eerst direct aan de modem was verbonden). Als je dit niet in de gewone menu's kunt doen, probeer dan eens http://192.168.0.1/techsupp.htm, bij veel routers is dit een soort 'geheime-opties-scherm'. Kan het hiermee nog steeds niet, dan zul je eerst een goeie smoes moeten verzinnen om een nieuw MAC-adres door te geven en dan naar de chello-helpdesk bellen om een nieuw adres door te geven (is op zich gratis, maar de helpdesk bellen kost ongeveer €20,- bij een gemiddelde wachttijd :/)

Nou, ik hoop dat je router nu werkt, en dat je niet bent aangewezen op een directe hub aan de modem met een proxyserver, want: "Ik surf veilig of ik surf niet"

Happy surfing O0
 
precies hetzelfde denk ik, ik weet niet precies hoe een cisco router eruit ziet (hoeveel poorten enzo) en hoe hij werkt, dus als het niet werkt... ik geef geen garantie.
Bij de weg: als je router maar 1 LAN poort heeft moet je er een hub tussen proppen
 
Terug
Bovenaan