router

H

herian

het volgende probleem ik heb een sweex 4poorts router met1 pc winxp met sp1 en pc2 98 nu sinds een paar dagen wordt bij pc1 de verbinding automatiche verbrokken de ene keer na 10min en dan na 6uur en bij pc2 niks geen last van moet dan de router reseten of de pc wie weet wat het is
 
R

RJ

Herian,

Het kan zijn dat het signaal van je kabel modem te zwak is.

Als je de modem direct op een pc aansluit dan kan je kijken hoe de strek/goed/stabiel het signaal is:

http://192.168.100.1/

En te zwakke signaal kan, uit evaring, soms hele rare verbindings problem opleveren.

RJ
 

Johnny54

Moderator
Berichten
19.113
Internet
  1. Ziggo
Digitale TV
  1. Ziggo
Als pc 2 gewoon verbinding houd, dan ligt het dus niet aan modem, router of pc 2, maar aan pc 1.
Kijk eens goed naar de instellingen en de bekabeling van die pc.
 
C

ChelloBOY

RJ zei:
Herian,

Het kan zijn dat het signaal van je kabel modem te zwak is.

Als je de modem direct op een pc aansluit dan kan je kijken hoe de strek/goed/stabiel het signaal is:

http://192.168.100.1/

En te zwakke signaal kan, uit evaring, soms hele rare verbindings problem opleveren.

RJ

Dit kan je ook doen als de router er nog tussen staat. Hoef je die router niet voor los te koppellen. Daarnaast kan dit alleen bij Motorola modems (SB 4100, 4200, 5100)

Ik zou je nic eens opnieuw installeren met de originele drivers. Of probeer eens een wissel van nic tussen je 2 pc's en kijk of de andere pc het probleem krijgt of dat het zich oplost door de installatie van nieuwe drivers.
 
E

ejje

Ik heb dat zelfde probleem ook gehad, heb een keer de modem laten resetten door chello zodat ik een ander mac adres kon gebruiken.
En ik heb alle pc's een static adres gegeven en alle andere opties uitgezet op de router.

heb ook de zelfde router.

succes er mee
 
Bovenaan