• Let op: Dit is het archief van het Provider Forum. De berichten die je hier ziet zijn gedateerd en er kan niet meer op worden gereageerd.

Router van Edimax

  • Onderwerp starter Ikbenjoost
  • Startdatum
I

Ikbenjoost

Hallo ....
Ik wil graag een local area netwerk maken, ik heb een router gekocht van Edimax..... ik snap helemaal niks van de handleiding of heb ik die ook niet zo zeer nodig om de pc's aan elkaar te verbinden ? zonee kan iemand mij dan uitleggen hoe ik dat moet doen? Ik wil ook graag kunnen internetten met chello op beide computers ........ hoe doe ik dit? :-\
De groeten JoOsT 8)
 
G0h, ga je er klakkeloos van uit dat wij helderziend zijn ofzow? Wij weten toch niet WELKE router je hebt?
sm_eerie.gif

De handleiding en de website van Edimax bieden een uitstekende uitkomst.
loveit.gif


Lezen, lezen, en nog s lezen.
 
In princiepe (als de router een switch / hub functie heeft (waarschijnlijk..) kan je er zo straight (patch) utp kabels in stoppen en die aansluiten op je PC's (als die netwerkkaarten hebben).
Probeer dat eerst eens en kijk of je een IP adres krijgt op je computers...
 
ik heb een edimax broadband router BR-6104 en de manual is in het engels dus niet echt een goeie oplossing :(
 
Edimax 6104 is minder geschikt voor chello omdat het mac-adres van de ethernetkaart niet te konen is op de router. UPC zal je router herkennen waardoor alle service van de helpdesk vervalt en je zelfs te maken kan krijgen met strafsancties zoals een boete of internetblokkering.
Mogelijk krijg je hem tijdelijk aan de praat, maar je loopt de kans dat zodra je IP-adres wordt ververst (lease) dat je hem helemaal opnieuw moet instellen.
Zoek naar een router waarbij je een mac-adres kan klonen (bijvoorbeeld sitecom)
 
Kan aan mij liggen... maar internetdelen mag voortaan hoor. Dus lijkt me sterk dat er dan nog strafsancties en of afsluiten zal gelden....
 
Rslnl, Ik heb thuis ook een edimax 6104 en je kan het Mac adres wel klonen...mij ook gelukt..dus..
 
Joost:

Heb je je macadres gekloond ?
heb je subnetmask ingesteld ?
Heb je bestanden delen aangezet ?
Heb je je computers in dezelfde werkgroep gezet ?
Gebruik je wel straight cables ipv crossed ???

Anders mag je hem wel ff keer uitlenen, dan wil ik het wel proberen bij mij ??
Of ik kan wel een keertje langs komen ??
 
Die Edimax BR-6104 is best een leuke router, en kan op zeker een MAC-adres clonen. Gewoon eerst de Modem in de WAN-poort, en dan ff naar de web-config van de router. (http://192.168.1.1 / http://192.168.2.1). Bij status op internet connection klikken en kijken wat voor een IP-adres je krijgt toegewezen van chello. (tenminste als je geen LanCity of Com21 modem hebt). Krijg je een public ip op je WAN interface, dan zou je in principe op alle pc's internet moeten hebben die je aansluit op de switch.
 
Re:Router van Edimax

ik heb dus ook net een router van edimax gekocht en het klonen gaat perfect alleen kan geen wen verbinding krijgen las ik mij gateway gebruik.
als ik de gateway op 0.0.0.0 zet dan is het connectit maar kan net het internet op
weet iemand misschien een oplossing.
 
Terug
Bovenaan