• Let op: Dit is het archief van het Provider Forum. De berichten die je hier ziet zijn gedateerd en er kan niet meer op worden gereageerd.

Router terug naar fabrieksinstellingen, door ziggo

Status
Niet open voor verdere reacties.
A

AlexvdB

Enkele dagen geleden kom ik thuis en vind mijn hele netwerk plat. Wat blijkt: de router is reset naar fabrieksinstellingen.

De Ziggo helpdesk (op facebook) vindt dit normaal, het hoort bij een update van de firmware.

Ik vind dit belachelijk. Dat er een reboot nodig is kan ik nog begrijpen, maar de door mij ingestelde configuratie moet blijven.

Eén van de meest gemaakte fouten is het gebruiken van default paswoorden, de cisco waarschuwt hier nota bene zelf ook voor in de webinterface. Ik heb dit dus aangepast. En wat doet ziggo? Die verandert het terug naar het standaard password.

In de korte tijd die ik inmiddels van deze router mag 'genieten' ben ik de volgende zaken tegengekomen:

1: Het uitdelen van vaste IP adressen m.b.v. DHCP werkt niet of niet goed. Ik heb het in ieder geval opgegeven, met als gevolg dat ik nu de apparaten handmatig configureer
2: De router werkt niet als DNS server/proxy, waardoor ik de handmatig geconfigureerde apparaten moet voorzien van DNS adressen die wellicht in de toekomst gaan veranderen
3: Wifibereik is een blamage. 't Is genoeg voor binnenshuis maar daarbuiten is 't al snel weg, wat ook jammer is voor ziggo zelf (t.b.v. hun hotspots).
4: Ook al heb ik gekozen voor een tijdzone gelijk aan UTC, zonder zomertijd, kom ik toch logentries tegen die met zomertijd (of NL-tijd zonder zomertijd) werken. Erg onhandig tijdens debuggen, en geeft weinig vertrouwen in de kwaliteit van de software
5: Opzetten van een tunnel wil niet lukken. Ik ben er nog niet achter of dit aan mijn kant ligt of aan de overkant.
6: Geen mogelijkheid tot het instellen van VoIP
7: de gedwongen reset naar fabrieksinstellingen

Erg jammer allemaal. Ik had gehoopt om de oude modem en oude router te kunnen vervangen door één apparaat. Ik moet nu noodgedwongen mijn oude router blijven gebruiken en op termijn vervangen door een snelle, met IPv6 ondersteuning en wifi, zodat ik weer een tijdje vooruit kan en de door ziggo geleverde router kan laten degraderen tot dure bridge.

Het is zo jammer dat ziggo veel doet aan het verbeteren van de naam, om vervolgens toch weer te kiezen voor ondermaatse hardware van een prutskwaliteit.
 
Enkele dagen geleden .... het hoort bij een update van de firmware.

Het enige goede is blijkbaar DAT er een update van de firmware is. :wink:

Dat was hard nodig met deze router. Werkt DHCP nu wel met deze router, want het heeft mij ook hogelijk verbaasd dat een bug in een van de kerntaken van een router (dhcp), al een half jaar aanwezig is.
 
Aangezien de meeste apparaten nu achter een tweede router staan, moet ik moed verzamelen om weer te gaan testen. Misschien morgen maar ik beloof niets.

Voor het terug ombouwen van mijn netwerk werkte uitdelen van willekeurige adressen wel, en het adres werd zelfs onthouden na een reboot. Wat niet werkte was vaste, gereserveerde, adressen uitdelen op basis van macadres. Of dat nu anders is, weet ik niet.

Best wel 'leuk' detail is overigens dat ik zojuist google naar die 'nieuwe' firmware, en een bericht uit 2013 tegenkom.
epc3928a-E10-5-v302r125572-131030c-ZIG

De router was geleverd met epc3928a-E10-5-v302r125572-130410c-ZIG die dan blijkbaar nog ouder is.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Terug
Bovenaan