Router + Switch (Patched)

D

D3StRoY

Hey chelloo gasten !

Ik heb even een vaag truukje uitgehaald hier in huis hehe.

Heb daarbij even jullie reactie nodig / suggesties.
Momenteel heb ik een 4ports switch liggen en een sitecom router wireless 100G+ (gehad)

Ik hoorde van vele dat er routers nodig zijn om internet te delen door dat gedoe met die nieuwe modem die op komst is ( hier nog dan )
Dus heb ik even wat zitten prutten met me hardware hier, als volgt heb ik dus mijn modem op de switch zitten (uplink) en die deelt em dus in 4 stukjes "duh" hehe.

Ik heb mijn pc even op de swich gegooit en een andere pc hiernaast op de router, die heeft gewoon een lanip zegmaar en internet ! En ik zelf zit gewoon direct op de switch dus zonder lanip maar gewoon een normaal ip direct zichtbaar in windows laat maar zeggen.

Als volgt wilde ik even weten of dit gewoon te doen is als delen, wanneer het nieuwe modem hier is, ik weet niet of ik hier problemen mee krijg want de switch heb ik dus met een directe kabel op de router WAN gegooit ( soort van patchen ) daardoor kreeg de router dus alsware ook een uplink binnen en heb ik gewoon 8 porten vrij totaal (4router 4switch)

Ik weet namelijk niet of ik hier veel van profiteer want ik vind het zelf fijn om gewoon direct op de lijn te zitten dan via een router, ik heb nog al rare ervaringen met routers daarom.

Zou dit een beetje werken om mij router angst te vermijden haha ;) ??

Groeten,
D3StRoY
 
Bij jouw nieuwe modem kun je geen switch gebruiken achter je modem, je moet het als volgt aansluiten:
Modem -> router ->switch ->pc's
                        |
                         -> pc's
Alle pc's krijgen nu een LAN ip uitgedeeld door de router en intern kunnen ze elkaar allemaal zien. Als je ze goed insteld tenminste.
 
Bij mij:

modem => switch => 2 pc's

alleen ff op pc boven mac adres van netwerkkaart beneden handmatig ingevoerd. Werkt prima, heb dus twee pc's met zelfde mac adres en 2 verschillende IP adressen (van Sjello gekregen blijkbaar).

::)
 
Terug
Bovenaan