• Let op: Dit is het archief van het Provider Forum. De berichten die je hier ziet zijn gedateerd en er kan niet meer op worden gereageerd.

Router Sweex installeren...van begin tot eind...

  • Onderwerp starter Henriette
  • Startdatum
H

Henriette

Hallo,
Kan iemand mij stap voor stap helpen? Ik moet de router Sweex installeren. Ik wil m gebruiken voor 2 laptops. Wat is bijvoorbeeld het routernummer? Waar kan ik dat vinden?
En hoe te beginnen? :-\

Alvast bedankt!
Groetjes,
Henriette
 
Henriette zei:
Hallo,
Kan iemand mij stap voor stap helpen? Ik moet de router Sweex installeren. Ik wil m gebruiken voor 2 laptops. Wat is bijvoorbeeld het routernummer? Waar kan ik dat vinden?
En hoe te beginnen?  :-\

Alvast bedankt!
Groetjes,
Henriette

Heb je al wat gekocht dan ?

gr, Henno
 
Welke Sweex heb je? Ik heb er zelf ook een. Ik kan je helpen.
 
Hallo!
Ik heb een Sweex LB00002143C031623. Kan je daar iets mee?
Er zitten 4 aansluitpunten op. En een aansluiting WAN.
Nou, ik hoor het graag van je!
Groetjes!!!
 
Hier is de handleiding: https://www.sweexeurope.com/media/prodDownloads/LB_sweex-brrouter.pdf
En hier is een upgrade voor je router: https://www.sweexeurope.com/media/prodDownloads/LB000021%20Firmware%20voor%20Kabel%20Providers.zip

Kom maar op met je vragen!!! :P
 
;D Het is al gelukt!!! Maar toch bedankt voor t helpen!
Groetjes!
Henriette
 
Re: Internet valt steeds weg

Nu is de router geinstalleerd en internet deed het even. Maar nu hebben we steeds geen verbinding en als er verbinding is, is het traag. Elke keer moeten we weer naar die 192.168.2.1 gaan. Er zitten 2 laptops op aangesloten.
Weet iemand hoe dit opgelost moet worden?
Groeten,
Henriette
 
Henriëtte,

Ik weet niet of het van enig nut is om nog te reageren omdat je het mogelijk al hebt opgelost. Desalniettemin reageer ik toch maar. Ik heb dezelfde router sinds afgelopen weekend en bij mij doet hij het perfect van meet af aan.

Ik heb (hopelijk had) echter één probleempje; ik kon niet in het configuratiescherm komen (192.168.2.1) als de router enige tijd gedraaid had. De router werkte dan echter wel nog steeds goed. De oplossing was simpel: even de adapter uit het stopcontact en dan er weer in.

Maar, en dat is het belangrijkste, ik heb vanmiddag een firmware upgrade gedaan. Deze is te vinden op www.sweex.nl . Aan de linkerkant kiezen voor routers, op de router klikken en daarna even de "firmware voor kabel" o.i.d downloaden. Dit is een zip bestand. Laat dit uitpakken en zorg dat je weet waar het .bin bestand staat. Ga nu naar de router (192.168.2.1). Klik aan de linkerkant op "tools" en kies dan voor het geel gekleurde "firmware update". Blader nu naar het .bin bestand, kies dit en voer de upgrade uit.

Het zou kunnen helpen. Bij mij werkt het nog steeds als de spreekwoordelijke speer. Let op! na de upgarde duurt het even voordat de router weer werkt. Wacht dus ongeveer een minuutje voordat je het weer probeert.  Succes, Tjalling.
 
Terug
Bovenaan