• Let op: Dit is het archief van het Provider Forum. De berichten die je hier ziet zijn gedateerd en er kan niet meer op worden gereageerd.

Router (sweex) disconnect steeds, wellke router wel goed?

  • Onderwerp starter ThaBanco
  • Startdatum
T

ThaBanco

Hallo,
De Router disconnect steeds.
Ben ik er nu bijna zeker van overtuigd dat het aan de router (Sweex Broadband router LB000021 zelf ligt..
Want eerst heb ik wel gewoon snel en geod internet maar na een tijdje kan hij het gewoon niet meer aan of hij wordt te warm..

Welke router raden jullie mij nu aan?
Ik heb Chello Classic.. via de kabel en wil geen draadloze router.

Wie gebruikt hier een router zonder problemen? en welke gebruik je dan?

* Ik weet dat de sweex LB000020 goed werkt met chello, maar dit is een oudere router dus weet niet of die nog te krijgen is

Alvast bedankt
 
Heb sinds enkele weken een Sitecom DC202/v3 router,
werkt prima en tot nu toe geen probelen gehad.

Een firmware update was niet eens nodig.

Mijn UPC modem is een Future Networks FN110 modem.
 
bedankt voor de antwoorden,

Maar ik heb de nieuwste firmware er al op.
heb ook gewoon internet maar na een tijdje is het gebeurd met de pret
 
Als ik jou was zou ik eerst eens kijken of het niet aan de modem ligt.
Gewoon ff erbij gaan staan en kijken welke van de 2 nu wegvalt: de router of de modem.
 
Ik heb eigenlijk hetzelfde probleem, ik deel internet via de router van Sweex en heb een classic abo. Het lijkt wel alsof de verbinding wegvalt op het moment dat er iets met de dhcp server van chello gebeurt, wijziging lease ip-adres?
Ik down veel via emule en juist dan valt de verbinding nog vaker weg, sweex kan me niet helpen en ik reset maar steeds door de power eraf te halen.
Ik heb al heel veel geprobeerd maar niks werkt.
 
Persoonlijk heb ik zeer goede ervaringen met Linksys. Een poosje geleden hadden we op het werk wat problemen met VPN verkeer over een router icm een Chello kabel modem (Motorola Surfboard 4200), en na het testen van zo'n 10 routers kwamen er slechts 3 probleemloos uit de test: 3Com officeconnect type ?? (met hardware vpn in elk geval), LinkSys BEFSR41 v3 en LinkSys BEFW11S4 v3. Eentje wilde werken met een kleine parameter wijziging (Senao 2511SR+, heb ik zelf gehouden ivm de 200mW zendvermogen  :-*).  Afvallers waren o.a. E-Tech en D-Link. Ik heb toen overigens geen Sweex en/of Sitecom geprobeerd.. verwacht ik ook weinig van gezien de prijsstelling.
 
Ik heb er ook last van gehad met de Sweex router, oplossing: de router een harde reset geven en de firewall niet gebruiken dan zal je er nagenoeg geen last meer van hebben.
gr Marcel
 
Ik heb me speciaal hier geregistreerd om ook even mijn gal te spuwen. Ik heb ook een sweex router, en hij werkt voor geen meter. Steeds een disconnect, resetten helpt allemaal niet. Nu komt de verbinding na een paar min vanzelf weer terug, soms moet ik ook gewoon mijn powerkabel even uitpluggen en weer inpluggen. Ik kan ook nergens meer een nieuwe firmware vinden.

Kortom ik twijfel er zeer sterk aan om deze router zo snel mogelijk de deur uit te werken.
 
Terug
Bovenaan