• Let op: Dit is het archief van het Provider Forum. De berichten die je hier ziet zijn gedateerd en er kan niet meer op worden gereageerd.

router smc 7004VBR

R

rembo

Hallo,

Ik heb een probleem, en dat luidt als volgt:
geen verbinding met router, kom niet eens in het configuratiescherm van router... PLEASSE help, ik heb hiervoor ook al met een router geprobeerd maar dat lukte ook niet, van alles al geprobeerd.

Aantal computers: 1
Router: Smc van het type 7004VBR
Modem: Terayon van het type ?
De clients hebben een Dynamisch IP-adres
Opmerkingen: -

ClientBesturingssyteemKabelLokaal IP-adresNetwerkkaart
#1Windows XPStraight-- van het type

Alvast bedankt,
Rijpkema
 
Als je een firewall op je pc hebt draaien deze goed instellen, zodat hij verkeer op de gebruikte interne adressen toestaat.
Als test kun je de firewall uitschakelen en dan contact maken met je router.
Vooral de ingebouwde firewall in winXP moet uitstaan bij gebruik van een router.

Laat even weten wat het resultaat is.
 
oke ik heb nu comtact kunnen maken met de router, maar in het configuratie scherm kom ik niet verder, hij blijft met het ip adres en alles op 0.0.0.0 staan, is er in het configuratiescherm iets wat ik niet weet dan misschien? ik heb alle stappen goed gedaan. firewall staat btw uit, maar kan de ingebouwde van de router ook voor problemen zorgen??
ieg bedankt


Rembo
 
Heb je in de configuratie van je router al het macadres gekloond van de netwerkkaart in de computer die normaal verbinding had met Chello?
De ingebouwdr firewall van de router geeft normaal gesproken geen problemen.
 
ik heb gecloond, kheb alles al gedaan, maar het lijkt wel of de modem het niet doet, aan die handleiding heb ik ook niets, ik denk dat het aan mijn instellingen ligt, wat moet ik trouwens bij HOST name invullen? en weet iemand wat Custom Dynamic IP is en of ik dat moet doen?

Thnx Rembo
 
Ik heb ook zo'n smc apparaat en bij mij ging het mis tijdens het update'n van de firmware. SMC doosje opgestuurd naar de leverancier en direct een neiuwe retour. Sch9ijnbaat zit er toch iets fout in de firware.

Wat je ook kunt doen is het apparaat reset-en zoals in het boekje staat en kijken of lampjes gaan knipperen. Als dat allemaal niet meer werkt - wellicht op de switch functionaliteit na - dan lijkt het wel dat de frmware dood is en je het apparaatr moet opsturen/terug brengen naar de leverancier.
 
Reset het modem, zodat alles weer op de fabrieksinstellingen staat.

Setup wizard:
1 - Kies de goede "timezone".
2 - Kiezen voor "Cablemodem"
3 - Bij hostname hoef niets in te vullen.
Macadres klonen terwijl alleen de Chello pc aan de router is aangeloten. Eventueel macadres zelf invullen.

Als dit dus zo niet werkt, even contact opnemen met de verkoper of SMC.
 
sorry, tijdje niet gereageerd...

lag dus aan het modem, was helemaal kaduuk... daarom lukte het met geeneen router, nu met me nieuwe modem wel weer gelukkig

in ieder geval iedereen bedankt
 
Terug
Bovenaan