• Let op: Dit is het archief van het Provider Forum. De berichten die je hier ziet zijn gedateerd en er kan niet meer op worden gereageerd.

Router smc 54 Mbps wireless en chello

M

mikymike77

Ik maak gebruik van een SMC 28044MBR 54Mbps wireless router met twee wireless pci kaartjes ook van SMC. Beide computers hebben verbinding met Chello (classic abonnement) Dit gaat goed. echter na enige tijd en dat kan zijn 10 minuten, soms een half uur heb ik prima internet op beide pc's. Ik kan dan gebuik maken van internet, msn, kazaa, outlook. Na die tijd valt internet weg, op beide pc's. Ik kan overal zoeken maar krijg geen verbinding meer. Als ik de router reset (stekker er uit en erin) heb ik weer internet. Dit gaat dan weer enige tijd goed. Heeft iemand enig idee waar dit aan kan liggen? Ik heb een LanCity modem van Chello. Bij navraag aan vrienden en op het werk heb ik nog geen antwoord, ik hoop hier wel mijn antwoord te vinden.

Groet Michael
 
ben wel ex chello er maar ok.

je schrijft Lancity kabelmodem. Da's mooi.
je zit waarschijnlijk in A'dam op het voorheen A2000-netwerk.
Ga eens naar je routerinstellingen en noteer de gegevens die je van de dhcp server krijgt.
Zoek ook een ip op (via google) van een dns-server buiten het chello domein (bv planet.nl of zonnet.nl), en check effe in dos of ie een korte ping heeft.

Nu weer naar je routerinstellingen en betreft je wan poort (aansluiting die verbonden is met je kabelmodem) de instellingen niet op dhcp zetten, maar fixed (vast) instellen. Hiervoor gebruik je de gegevens die je voorheen had opgeschreven van de dhcp configuratie. Let ook op dat je de goede naam & domein invult bij dns identificatie. zal wel iets zijn als node11358.a2000.nl (mijn oude naam) Echter bij dns servers tiep je nu ook (mits meerdere ip's invoeren mogelijk is) de ip van die server die je via google gevonden had, en die een lekker korte ping heeft.
Natuurlijk laat je de router ook 24hrs a day 7 days a week aan staan.
Eventueel je interne netwerk vast instellen ipv dhcp (voordeel hiervan is tevens dat je je draadloze netwerk volledig dicht timmert op die paar fixed interne ip's na.)

succes.
 
Terug
Bovenaan