• Let op: Dit is het archief van het Provider Forum. De berichten die je hier ziet zijn gedateerd en er kan niet meer op worden gereageerd.

Router sluit computer uit...

Status
Niet open voor verdere reacties.
E

EnnoDG

Beste Ziggo-gebruikers,

Ik maak gebruik van een Ziggo Ubee evw321b waarbij het wifi prima werkt maar op een ding na...
Alle computers / laptops / mobiele telefoons werken perfect met het internet via de wifi echter is mijn macbook schijnbaar een uitzondering hierop...

Mijn macbook van begin 2011 word om de 10 minuten uitgesloten van een internet verbinding.
Ik blijf wel via het draadloze signaal verbonden met de router maar ik kan niet het internet op.
Aan het signaal kan het niet liggen omdat ik er vlak bij heb gezeten maar toch op 1 of andere manier geen internet meer door krijg van de router.

Om dit op te lossen schakel ik op de mac de wifi even uit, en dan weer in waarna ik weer 10 min kan internetten...

Heeft iemand hier ervaring mee of weet hiervoor een oplossing? Ik hoor graag jullie reacties op dit rare fenomeen. Ook als jullie meer info nodig hebben.

Groeten,

E.

ps. reacties met dat ik beter een windows pc had kunnen kopen kan je mij besparen ;)
 
Een kant-en-klare oplossing kan ik je niet geven, maar het lijkt verdacht veel op dat het vernieuwen van de IP lease niet goed gaat. De eerste keer dat je computer verbinding maakt met de router krijgt hij een ip-adres. Dat is de eerste keer meestal kort geldig en na die tijd moet het ip-adres vernieuwd worden. Als dat mis gaat of als je computer er niet om vraagt zal je de verbinding kwijt raken.

Je kunt eens kijken of je kunt zien of je na die 10 minuten nog steeds een geldig ip adres hebt en of je het ip-adres handmatig kunt vernieuwen ?

Kun je die macbook ook via een kabel aansluiten ipv via wifi en heb je dan dezelfde problemen ?
 
Ik heb ook een MacBook uit die periode en de Ubee 3200.

Dat van Cees klinkt als een mogelijkheid, maar ertegen spreekt dat de leasetime op mijn Ubee, per default 3600 seconden is. Dat is dus 1 uur. Halverwege die tijd moet de laptop al beginnen met het aanvragen van een nieuwe lease. Dan zou je de problemen dus elke 30 minuten verwachten.

Je kunt echter proberen om die leasetijd te verdubbelen en dan kijken of dit invloed heeft op het interval van de problemen.

(Leasetijd vind je op de Gateway-->HDCP pagina van de Ubee)

Ik heb mijn MacBook altijd een vast IP gegeven via de Static Lease pagina in de Ubee. Als het probleem in die leases zit, zou dat kunnen helpen.

Edit: het kan altijd nog een ander apparaat op je netwerk zijn dat elke 10 minuten een handeling doet, waardoor het Wifi verkeer gestoord wordt. Misschien iets met UPnP? Dat kun je ook een paar dagen uit zetten, in de Ubee, om te zien of het effect heeft.
 
maar ertegen spreekt dat de leasetime op mijn Ubee, per default 3600 seconden is. Dat is dus 1 uur. Halverwege die tijd moet de laptop al beginnen met het aanvragen van een nieuwe lease. Dan zou je de problemen dus elke 30 minuten

Hoe het precies op een ubee werkt kan ik niet controleren omdat ik zelf deze modem/router niet heb, maar wat ik eigenlijk bedoelde is dat de initiële leasetijd soms korter is dan de normale leasetijd. Enige tijd geleden werkte de ip leasetijd die het modem of je eigen router van ziggo kreeg zo dat de eerste keer een leasetijd van 1 uur had en bij een renew na een uur de leasetijd een week werd. Na de helft van die week kun je dan een renew doen meestal. Er wordt niet direct een week leasetijd gegeven omdat anders teveel ip-adressen bezet gehouden worden als iemand met een 'modem-zonder-ingebouwde-router' een paar keer van pc wisselt en dus verschillende ip's krijgt. Die vervallen dan na een uur weer.

Als dan bij een ubee ook zo werkt op de lan zou de initiële leasetijd bijvoorbeeld 10 minuten kunnen zijn en daarna 1 uur.

Uiteraard is dit nog geen verklaring waarom het gebeurt op zijn MacBook, ik weet niet of je daar nog zaken fout kunt instellen (handmatig/auto).
 
Je kunt echter proberen om die leasetijd te verdubbelen en dan kijken of dit invloed heeft op het interval van de problemen.

(Leasetijd vind je op de Gateway-->HDCP pagina van de Ubee)

Ik heb deze verdubbelt en op 7200 sec gezet, zal kijken of dit mogelijk de tijd dat ik op internet kan verlengt. Ik zal jullie up-to-date houden. :wink:
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Terug
Bovenaan