• Let op: Dit is het archief van het Provider Forum. De berichten die je hier ziet zijn gedateerd en er kan niet meer op worden gereageerd.

Router-related probleem (?)

F

Fizd

ISP: Chello (classic)
O.S: XP pro
Router: Edimax broadband
Cable Modem:Thomson

Probleem
Ik en m'n systemen ondergaan momenteel erg frustrerende problemen i.v.m een verbinding die niet wil meewerken.
Ik heb 2 systemen met XP pro, beide systemen zitten gekoppeld aan m'n Edimax Router. Dit heeft ruim een half jaar perfect gewerkt, tot nu aan.

Ik kan op de een of andere manier niet meer op verscheidene pagina's komen tijdens het browsen. Het is wel mogelijk om een stabiele verbinding te behouden met MSN, en zelfs met een aantal FTPs. Maar zodra ik wil gaan browsen gaat het mis.
Ik heb nu 3 verschillende browsers geprobeerd: Firefox, IE, en Opera. Allemaal hetzelfde probleem.
Ik kan dus op een ruim aantal sites wel komen. Vooral als ik vanuit google in het directe cache naar een url probeer te browsen.

De mogelijkheid dat dit spyware-related is lijkt mij matig, want ik heb precies ditzelfde probleem met m'n andere systeem. Waar ik onlangs een herinstallatie op heb verricht, die helemaal kaal is momenteel..maar toch dezelfde conflicten ondergaat.
Ook heb ik opgemerkt dat zodra ik de de router er af haal, en gewoon van PC-to-Modem connect... ik een relatief stabiele connectie heb..zonder de genoemde problemen.

Mijn vraag is nu:
Als dit daadwerkelijk router-related is, wat zou het eventueel kunnen zijn, en nog leuker...wat zou ik hier aan kunnen doen? Een aantal brainstorms zou ik zeer, zeer op prijs stellen.

Ook fijn: Stel dat dit niet router-related zou kunnen zijn...wat zou dan wel daadwerkelijk wel kunnen zijn?

Een aantal stappen die ik ook al heb behandeld:

-Router reset
-Firmware upgrade.
-DNS geupdate

Ook ben ik er net achter gekomen dat 1 systeem relatief stabiel loopt, zonder de aangegeven conflicten...zodra het andere systeem is uitgeschakeld. Ik zit ook achter een tv-splitter+tv-versterker...zou dit uberhaupt m'n verbinding kunnen aantasten??
 
Als jouw modem achter die versterker zit en je hebt verbinding up- down dan ligt het niet aan die versterker. De meeste versterkers zijn niet retour geschikt, maar in dat geval heb jij helemaal geen up verbinding.

Na router reset, nieuwe firmware en dns update kan het bijna niet meer in je router zitten. Tenzij hij kapot is natuurlijk.

Vernieuwen netwerkkaart instellingen in je computer
Ga naar start => uitvoeren Type ipconfig /release en daarna ipconfig /renew
Of vernieuwen dns in computer start => uitvoeren Type ipconfig /flushdns

Als jouw probleem er niet is als je maar 1 computer aan hebt staan, moet je toch eens je computers nakijken.
Hebben ze bv niet alletwee dezelfde computernaam of macadres. Dit is makkelijk te controleren in het computer overzicht in je router.
En misschien toch maar even controleren op ad-spyware etc. Bv met Hitman pro en een online virusscanner.
 
""Ik zit ook achter een tv-splitter+tv-versterker...zou dit uberhaupt m'n verbinding kunnen aantasten??""

Dit gaf je aan. Heb je dit zo vanaf toen het nog wel goed werkte?

Je heb normaal gesproken je splitter die je van chello krijgt met een F plugje naar je modem, de rest is voor internet niet van belang.

Een TV/Radio signaal versterker zijn 1 richting verkeer van antenne naar tv /radio.

Het kan zijn dat op het aansluitpunt en de splitter iets niet goed zit, goed aanduwen, misschien de groene coax vaster aanschroeven.

Kan ook zijn dat de splitter defect is geraakt. Het is eigenlijk eennband filter met spoelen en condensatortjes, kan best zijn dat door bliksem, onweer er iets defect is geraakt.

Nwe splitters kosten +- 15 euro oa bij      www.conrad.nl 
 
Het is echt een vreemd verhaal aan het worden.
Zodra ik beide pc's aan de router koppel. Beide pc's aan heb staan, is het op beide mogelijk om maar een aantal pagina's te bereiken die ik waarschijnlijk diezelfde dag al heb kunnen bezoeken. Maar zodra ik 'nieuwe' pagina's wil gaan bezoeken, word ik tegengewerkt hierin. (dit is trouwens alleen mogelijk met Firefox, met IE kan ik geen enkele pagina's bezoeken).

Ik snap niet waarom een DNS update dit niet kan verhelpen. Ik heb m' onderhand al 20x geflushed. :9

het is inmiddels ook onmogelijk om alleen via 1 pc te netten, zoals ik al aangaf, kon dit eerder wel....dan zet ik gewoon de ene pc uit, en dan lukte het wel verder met 1 pc. Maar jammer genoeg is dat ook voorbij.
Ik heb verder alles geprobeerd wat me in dit topic is aangewezen. De splitter er af gehaald, etc.

Ik heb jammer genoeg niet de mogelijkheid om dit zaakje te testen met een andere router, wat erg spijtig is, want het zou wel een hele boel kunnen gaan verklaren.

In ieder geval, als er nog iemand is die nog wat manieren weet om dit te checken/testen...dan hoor ik het heel graag.
Voor de rest, thanks to Johnny en AC. :6
 
Terug
Bovenaan