• Let op: Dit is het archief van het Provider Forum. De berichten die je hier ziet zijn gedateerd en er kan niet meer op worden gereageerd.

Router poorten WAN X en WAN I.

E

eddy

Afgelopen week heb ik bij mij thuis een Edimax BR 6104 Routertje geinstalleerd en was via de zgn. Quick set-up wizzard, in "no time" online met 2 PC's. Mijn broer heeft ook nog een oudere PC in de kast staan en wou dus ook meteen een Router. :P Bij mij thuis staat de Router gekoppeld aan de Motorola SB 4200,..De UTP Cable van de modem naar de router zit in de WAN I poort van de router.en voed 2 PC's. Alles loopt hier als een tierelier. Nu ga ik voor mijn broer vanavond precies dezelfde Router Installeren, Wat gebeurd daar,..De PC krijgt na het doorlopen van de Quick Set-Up wizzard keurig een IP adres van de router toegewezen,..Maar ...De Lancity modem reageerd niet (Het led bij de UTP Cable knippert niet} en geeft geen IP aan de router. MAC adres is juist gecloned en instellingen staan allemaal goed. Wat blijkt, bij de Lancity modem moet de UTP kabel naar de WAN X poort van de router en bij de Motorola modem in de WAN I poort,..Het probleem is dus opgelost,..Ik blijf echter wel met de vraag zitten waarom de Lancity via de WAN X poort verbonden moet worden en de Motorola via de WAN I ???? ??? Iemand die hier meer over kan vertellen ? Ik zit dus niet echt met een probleem maar wil graag alles kunnen verklaren zodat ik de volgende keer niet weer voor verassingen kom te staan. Note: Zowel mijn PC als die van mijn broer zijn precies dezelfde en het O.S. is Windows XP Home.
 
Het ene modem werkt met een normale utp-kabel, de andere weer met een gekruisde utp-kabel.

Het is dus gewoon handig om te weten dat je met twee soorten kabels kunt werken.
 
Hallo Bouke,..ja dat had ik ook al gelezen in de betreffende handleiding, en ook dat de WAN X poort op de Edimax Router de Uplink poort is. Wat mij echter blijft bezeg houden is dat het hier allebei Straight Cables betreft. Of legt Chello bij een Lancity Modem een cross cable aan?
 
eddy zei:
Of legt Chello bij een Lancity Modem een cross cable aan?

Dat lijkt mij niet maar dit kun je met het blote oog controleren. Mocht de kleurvolgorde in de twee RJ45-Connectoren van elkaar verschillen, dan weet je dat je met een crosscable te maken hebt.
 
Ja ik heb al een kleurschemaatje van de cross en straight cables naar mijn broer gestuurd om het te laten checken. Leek mij ook al vreemd. Ik verwacht straks met de 2e PC daar geen problemen, omdat de ervaringen bij mij thuis ook in orde zijn. maar het hield me bezig en wou het gewoon kunnen verklaren. In ieder geval bedankt voor je reaktie, vriendelijke groeten, Eddy.
 
Het is inderdaad zo, bij een standaardaansluiting met Baynetworks-Lancity kabelmodem ,dat de verbindingtussen Lancity -> ethernetkaart een crossed link kabel is.
Althans hier ging ik ervan uit dat het straight kabelwas , met eth. wel internet , metrouter niet , was zeer frustrerend omdat ik in de softwaresettings naar de oorzaak zocht.

Groen en groenwit was bij mij gedraaid , ik heb dus een nieuwe utpstekkeraan chello utpkabel gezet , zodat het een straightwerd. Alles werkt ok nu.
 
Terug
Bovenaan