• Let op: Dit is het archief van het Provider Forum. De berichten die je hier ziet zijn gedateerd en er kan niet meer op worden gereageerd.

router met groot bereik...WL-550G?

F

francis997

hoi..hoi..

Ik ben aan t zoeken naar een nieuwe router, oude is kapot. Nu heb ik deze gezien ASUS W-LAN router WL-550G en er wordt gezegd dat deze een groot bereik heeft.Maar kan iemand mij vertellen of dit echt zo is???


Groeten,
francisca
 
Volgens Vobis website:

Omschrijving:
Deze ASUS router heeft driemaal het bereik van de standaard 802.11G apparatuur. Dankzij de High Speed Mode kan deze ASUS router een 35% hogere doorvoorsnelheid behalen.

En volgens de ASUS website:

Feature Summary

Broad Range: Triple signal coverage range of 802.11g standard
125 High Speed Mode: Boost 802.11g data transfer speed by 35%
Radio Power Control: Adjust output power for larger coverage range
EZSetup: Setup wireless LAN in 2 easy steps
WMM™: Enhance wireless transfers of audio/video content
Data Security: WPA2, WPA, WEP, ACL and SPI firewall

What is ASUS Broad Range?

With BroadRange technology, the WL-550gE leveraged advanced digital signal processing to deliver the highest signal sensitivity and enhance coverage range by 300%

Ikzelf heb de WL-500g, ook een goed ding, maar dus de voorloper van deze die jij wilt aanschaffen, ik zou deze nemen als ik jou was, is zeker handig als je in een huis met meer dan 2 verdiepingen zit ;)

Succes ermee! :6
 
heb toch maar de wl 550 aangeschaft..heeft zeer goed bereik....

tnx
francisca
 
effe info van de asus website geplukt van dit product:

Bereik: Binnen 130 ft (40 m), buiten (LOS, Line-Of-Sight) 300 ft (100 m) op 11Mbps
Binnen 80 ft (25 m), buiten (LOS, Line-Of-Sight) 200 ft (60 m) op 54Mbps
Het bereik kan afhankelijk van de omgeving variëren

afhankelijkheid omgeving kan van alles zijn. O.a. de bouw van je huis, de verwerkte materialen etc. maar ook misschien storende spanningsvelden en/of sterke E.M. velden veroorzaakt door bijvoorbeeld "lekkend stroom". Dit laatste zal je overigens niet vaak tegen komen in een normaal huis van een beetje kwaliteit. E.e.a. te maken met de natuurkundige eigenschappen van radio-golven.
 
t bereik is zeker goed..in de tuin..bijna evengoed bereik als binnen...en de beneden verdieping heeft een snelheid van +/- 54 mbit...
dus ben er tevreden mee...
 
Je kunt de signaalsterkte in de WL-500 aanpassen. Zal in de 550 ook wel kunnen. Op een bereik van 0-84 staat hij standaard op 19 bij mij.
 
Sjoerd zei:
Je kunt de signaalsterkte in de WL-500 aanpassen. Zal in de 550 ook wel kunnen. Op een bereik van 0-84 staat hij standaard op 19 bij mij.

Het is onverstandig om daaraan te zitten klooien, je kan er zelfs je router mee slopen als het tegenzit.

Hetr signaal zal misschien iets verbeteren, maar je verbinding zal ook slechter worden ivm fouten in de verbinding.
 
KillRoy zei:
Het is onverstandig om daaraan te zitten klooien, je kan er zelfs je router mee slopen als het tegenzit.
Hetr signaal zal misschien iets verbeteren, maar je verbinding zal ook slechter worden ivm fouten in de verbinding.
Als je een bereik hebt van 0-84, en hij staat op 19, maak je geen gebruik van het maximale bereik. Klooien is dus niet de juiste opmerking. Je kan dus zelfs nog hoger zonder problemen. Wanneer een router standaard dit bereik heeft, kan je het zonder problemen benutten.
 
Het is een standaardoptie en ik vraag me af hoe je met een sterker signaal een slechtere verbinding wilt krijgen. Hij zal eerder beter worden. Ik gok erop dat hij op 19 staat ivm wetgeving die grenzen stelt aan de signaalsterkte van die dingen.
Stand 19 zal waarschijnlijk prima voldoen, maar op het moment dat je merkt dat je signaal slecht is door bv muren, dan kan het echt geen kwaad de signaalsterkte wat op te schroeven.
 
Terug
Bovenaan