• Let op: Dit is het archief van het Provider Forum. De berichten die je hier ziet zijn gedateerd en er kan niet meer op worden gereageerd.

Router + IP adres

P

Peter19

Als ik een router heb blijf ik dan elke keer hetzelfde ip-adres behouden of krijg ik dan elke keer ook weer een ander ip-adres. Want je router blijft in principe verbinding houden met internet.

Het is wel handig als je een web- en ftp-server op wil gaan zetten dat je hetzelfde ip-adres blijft behouden.
 
je behoud alleen je ip adres als je van chelle een vast ip teogewezen kreeg bij het aanmelden. Chello is verder vrij om de ip adressen te veranderen.

In princiepe houd je router het ip adres vast, alleen als chello uitvalt heb je kans op een nieuwe. Om zeker te zijn dat de mensen jouw server bereiken kun je het beste een gratis dns naam aanvragen bij www.dyndns.org. Zoek daar ook naar het auto update tooltje, die update automatisch jouw dyndns account als je een ander ip krijgt toegewezen.
 
Dank je wel voor je snell reactie !!!
 
Kleine toevoeging.

De lease die geeft verloopt elke 7 dagen.

Houd dus in dat als je 1x in die 7 dagen je pc aanhebt, je altijd hetzelfde ip houd. Doe dit niet, dan bestaat de kans dat je een ander ip krijgt. Dit komt echter zelden voor.
 
Terug
Bovenaan