Router geeft geen internet door

D

Daanr

Hallo, ik heb een probleem:

De router geeft geen internetverbinding door

mijn configuratie is:

Router: Linksys, type BEFW11s4 Ver.2.
Modem: Motorola, model SB4200E
PC1: Windows Xp prof., straight-kabel, Het locaal IP is: 192.168.1.101, netwerkkaart: Realrek RLT8139,
PC2: XP, straight-kabel, Het locaal IP is: 192.168.1.102, netwerkkaart: nvt, nvt
PC3: nvt, nvt-kabel, Het locaal IP is: nvt, netwerkkaart: nvt, nvt
PC4: nvt, nvt-kabel, Het locaal IP is: nvt, netwerkkaart: nvt, nvt
De locale ip's worden uitgedeeld door: fixed ip.

Ik krijg router krijgt ip van chello IP van chello. 62.194.xxx.xxx

Dit wil ik er nog bij vertellen:
(van modem naar router is een crossed-cable)
Ik kan de router gewoon bereiken en instellen met mijn PC, en de router krijgt gewoon een IP adres van chello, dus ergens in de instellingen van de router gaat het mis. Hij doet het niet met een kabel en ook niet wireless :( . Het heeft wel gewerkt met een ADSL verbinding.

Alvast heel erg Bedankt, Daanr.

gemaakt met FireFly's Auto Router Vraag Generator versie 1.1.
 

dipstaart

Forum Gebruiker
Berichten
286
Ik had dit probleem 2 dagen geleden ook. Ik weet alleen niet wat ik gedaan heb, maar op ten duur deed ie het gewoon :) Doe eerst eens een firmware update ftp://ftp.linksys.com/pub/befsr41/befw11s4v4_fw_1457.zip
 
Topicstarter
Topicstarter
D

Daanr

Werkt helaas nog steeds niet. Ik heb ook nog geprobeerd de subnetmask en de gateway van de router gelijk te zetten met het chello modem, maar ook dit mocht helaas niet baten!
 

Johnny54

Moderator
Berichten
19.108
Internet
  1. Ziggo
Digitale TV
  1. Ziggo
Je hebt een crosskabel tussen je modem en router. Is dit de meegeleverde kabel? Ik vind dit vreemd. Volgens mij moet het een straight zijn.

Als er ergens nog instellingen van je ADSL verbinding in je router staan kan dit problemen geven. Dus router eerst goed resetten voor je hem insteld voor chello.
 

dipstaart

Forum Gebruiker
Berichten
286
De router krijgt een ip van chello dus aan de cross-cable lijkt het me niet te liggen (zelf gebruik ik de bijgeleverde kabel van het modem). Kijk eens of wel de goeie poorten open staan.

Ik zie trouwens dat je XP Professional hebt. Dan moet je zeker niet gaan kloten met instellingen want dat gaat allemaal automatisch!
 

Vergelijkbare onderwerpen

Bovenaan