• Let op: Dit is het archief van het Provider Forum. De berichten die je hier ziet zijn gedateerd en er kan niet meer op worden gereageerd.

Router & delen

E

Egidius

Hallo!

Ik heb nu een eenvoudig netwerkje tussen 2 PC's met een crosscable en internetdeling met behulp van een tweede netwerkaart. Nou wilde ik een router kopen, zodat ik niet langer PC1 hoef aan te zetten om via PC2 internet op te kunnen.

Maar kan ik dan nog wel bestanden oversturen tussen de PC's? En zo ja, werkt dat net zo als met mijn huidige netwerkje, dus gewoon mappen en drives delen?
En kan ik de printer nog wel delen?

Alvast dank.

Egidius.
 
@ Egidius

Als je een router koopt, dan wel een met een ingebouwde hub of switch. Zelf heb ik een Sitecom DC 202 die goed bevalt. Kijk op dit forum maar eens rond naar vragen en antwoorden over de diverse routers. Ook in FAQ staat het een en ander.
Je kan inderdaad gewoon de bestanden, mappen en de printer delen zoals je gewend bent.
 
De merkbare verschillen tussen een router en internet delen via een pc:
- De PC's zijn gelijkwaardig, er is geen 'master' of 'slave'
- Op allebei de PC's kun je wat je normaal op de slave-pc kon

Als ik je een tip mag geven, zoek een uPnP router. Dan hoef je helemaal niet meer te klooien met poorten open- en dichtzetten om applicaties werkend te krijgen. Ook kun je dan bestanden versturen met MSN Messenger en voice- en videochatten. Met routers zonder uPnP lukt dat namelijk niet.
 
Wat is uPnP? En zit dat ook op de Sitecom DC 202? Zo nee, wat is dan een goede en voordelige router die dit wel heeft?

Dank.

Egidius.
 
Er staat niet expliciet bij dat hij uPnP ondersteunt, maar ik zie wel het volgende staan op deze pagina:

"- Voorbereid voor de meest voorkomende PnP applicaties (MSN, Netmeeting, Yahoo Messenger)"

Zou hij dan half-uPnP zijn ofzo ???

Ik denk dat je even een mailtje naar sitecom moet sturen voor duidelijkheid.
 
Hoe zit dat met een programma als winroute? Is dat wel uPnP? Ik ben van plan om Winroute te gebruiken om internet te delen onder win95.
 
uPnP zit pas vanaf versie 5 in WinRoute, zie https://bestel.kerio.nl/kwf/kwfcomparison.php. Die werkt niet onder Win 95.
uPnP zelf wordt ondersteund in Windows ME en Windows XP, dus ook daar heb je weinig aan uPnP als je een Win 95 client hebt.
De Sitecom is wel uPnP, in ieder geval implementeren ze uPnP, wellicht mogen ze het beestje niet bij de naam noemen van Microsoft. Zorg er wel voor dat je de laatste firmware erop zet, anders heb je kans op vastlopen van de router. Kijk anders eens naar LinkSys, die routers zijn ook niet echt duur en hebben UPnP ondersteuning. Voor een heleboel, deels nuttige, info over routers zie https://gathering.tweakers.net/forum/list_messages/494664
 
Re:Router & delen

Remboooo zei:
Er staat niet expliciet bij dat hij uPnP ondersteunt,
Zou hij dan half-uPnP zijn ofzo ???

de DC-202 Ondersteund uPNP.

Maar je kan verschillende dingen instellen.
-wel of geen uPNP (geen is ook wel fijn) ;)
-En wel , wil je het dan configureren via de client computers of wil je het alleen zichtbaar. (info)

Goed he ? (althans bij firmware 1.6rev20)
 
Re:Router & delen

dvdhoek zei:
uPnP zelf wordt ondersteund in Windows ME en Windows XP, dus ook daar heb je weinig aan uPnP als je een Win 95 client hebt.
De Sitecom is wel uPnP.
:><

Je kan de cd-rom van winXP (althans de pro , denk ook de home) gebruiken om universal plug & play op win98/95 machines te zetten. deze oudere windows versies moeten wel maximum geupdate zijn (grappig ze bedoelen je moet IE 6 hebben :'( )
Vaag die jongens van microsoft , waarom je browser , als je je netwerk geupdate wilt.

De netwerkwizard van XP (waar het om gaat) kan je dus zo installeren op win 98/95 + IE6 , je vind het bestand op de WinXP cd-rom in de map "i386" onder de naam "netsetup.exe"

en dat voor een linux newbee ;D
 
Terug
Bovenaan