• Let op: Dit is het archief van het Provider Forum. De berichten die je hier ziet zijn gedateerd en er kan niet meer op worden gereageerd.

router configuratie voor COM21 modem

G

Gerry

Hallo,

Ik heb een breedband router met daarop 2 pc's. Aangezien ik een statisch IP-adres heb (COM21 modem) dien ik volgens mij de router configuratie in te stellen met de IP/Gateway instellingen van mijn Chello account. Echter, bij de WAN-instelling wordt het Gateway adres niet geaccepteerd. Elk gateway adres is ongeldig. Hoe kom ik nu met mijn pc's via de router op het internet ?? (Ik kan ook nergens een handleiding vinden voor het instellen van de router indien je een statisch IP-adres hebt)

Alvast bedankt voor de hulp!
 
Het is een router van Kobishi. De specificaties zijn te vinden op

https://www.homeshop-productions.nl/plaatjes/kobishi/router/router.htm
 
Hier kan ik ook niet veel vinden...
nosmile.gif

Tiz volgens mij van een nogal niet-bekend merk...
nosmile.gif

Volgens de specificaties ondersteunt het een Statisch IP-adres...
Ik denk dat je de handleiding maar s HEEL goed moet doorlezen of ff naar de winkel moet gaan...
nosmile.gif
 
Gerry zei:
Het is een router van Kobishi. De specificaties zijn te vinden op https://www.homeshop-productions.nl/plaatjes/kobishi/router/router.htm

Deze heb ik ook gehad. Ik kon mijn subnetmasker niet invoeren. Dit is 255.255.254.0... nadat ik 255.255.255.0 ingevoerd had, accepteerde de router de instellingen. Gelukkig werkte alles wel met dit alternatief... maar het ding hoort eigenlijk gewoon 255.255.254.0 te accepteren.

De gateway werd bij mij wel gewoon geaccepteerd... dat hoort ook zo. Dat die van jou niet geaccepteerd wordt, vind ik vreemd.

Ik heb het apparaat terug gebracht, omdat mijn subnetmasker niet geaccepteerd werd.
 
hmmm, van de handleiding wordt ik niet veel wijs.... mijn gateway pakt ie niet, aangezien de eerste 3 gedeeltes van het gateway adres niet overeenkomt met het ip-adres van het modem.... als 215.156.38.12 mijn ip-adres van het modem is dan moet het gateway adres dus ook beginnen met 215.156.38.xx maar dat doet ie dus nie...

breng dat ding maar terug denk ik...
 
Ahhh, kijk, ff de allernieuwste firmware gekregen van de winkel, en het hele spul loopt als een treintje !!

bedankt voor de reactie's !!

Gerry.
 
Terug
Bovenaan