• Let op: Dit is het archief van het Provider Forum. De berichten die je hier ziet zijn gedateerd en er kan niet meer op worden gereageerd.

router achter ubee evw3200 : modem (evw3200) -> switch -> router

Status
Niet open voor verdere reacties.
H

hedge

hallo.

ivm het slechte wifi bereik van de Ubee EVW3200, en alle ellende die daar bij hoort, heb ik besloten om een router (ASUS RT-N66u) achter de Ubee EVW3200 te plaatsen.
Nu heb ik alleen de vraag of deze opzet mogelijk is:
UBEE EVW3200 -> switch -> ASUS RT-N66U
de switch zit er tussen omdat net na de Ubee alles bedraad verdeeld wordt (NAS, mediaspeler, tv, versterker ed).
Om het wifi bereik te optimaliseren wil ik de Asus Router centraler (10m verderop) plaatsen, dus niet naast de Ubee plaatsen.
Ik weet dat ik het router gedeelte van de Ubeee uit kan laten schakelen door Ziggo, maar dat is eigenlijk niet de bedoeling vanwege de portforwarding en dat de lan-poorten dan niet meer werken. toch?
Wat ik eigenlijk wil is dat het wifi van de Ubee uitgeschakeld wordt en deze wordt overgenomen door de Asus.
Is het een probleem dat er een switch tussen zit?
zijn er nog andere dingen waar ik rekening mee moet houden wil ik het op deze manier opzetten, en hoe zou ik de Asus dan het beste kunnen aansluiten?

alvast bedankt.
 
Lijkt mij geen probleem, ik zou het gewoon proberen. Werkt het niet goed zet je het weer terug. Misschien moet je de Asus in een ander subnet zetten.

Dat de switchpoorten op de Ubee uitgeschakeld worden als je wifi laat uitzetten is mij niet bekend. Miscchien hebben anderen hier wel ervaring mee.

Riparius of enkele andere experts op het forum kunnen je vast ook adviseren.
 
opgelost

opgelost,

blijkbaar kon je de asus ook instellen als acces point. alles wordt automatisch uitgeschakeld wat uitgeschakeld dient te worden bij een router achter een router.
 
blijkbaar kon je de asus ook instellen als acces point.

Dat zijn de meest vriendelijke routers tegenwoordig, nu de internet providers steeds vaker routers i.p.v. modems uitreiken. Betere dan allerlei lapmiddelen van lan-lan aansluitingen. Zelf heb ik ook 3 router achter elkaar. De laatste is een airport die ook in access-point mode gezet is. (Bridge mode heet het daar).
 
Laatst bewerkt door een moderator:
opgelost,

blijkbaar kon je de asus ook instellen als acces point. alles wordt automatisch uitgeschakeld wat uitgeschakeld dient te worden bij een router achter een router.

Mooi! Dank ook voor het melden:thumb up:
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Terug
Bovenaan