• Let op: Dit is het archief van het Provider Forum. De berichten die je hier ziet zijn gedateerd en er kan niet meer op worden gereageerd.

Router achter router

Status
Niet open voor verdere reacties.
P

Pheijn

Ik heb een alles-in-1 pakket van Ziggo en de Ubee (EVW3200) router. Mijn infrastructuur gaat als volgt worden: router achter router (Fritzbox) en aan de Fritzbox (heeft 4 LAN poorten) worden twee pc’s gekoppeld en een Synology nas (alle apparatuur bedraad); daarnaast zal de Wifi worden gebruikt voor de mobiele apparaten.
De volgende mogelijkheden wil ik graag kunnen:
- de Nas wil via het internet kunnen benaderen;
- voor het bellen wil ik gebruik maken van de VOIP mogelijkheden van de Fritzbox;
- de Fritzbox verzorgt het wifi signaal.

Wat is de beste modus voor de routers:
1. Ubee in bridge modus en alle router functionaliteit door de Fritzbox (modem functionaliteit uit) laten afhandelen; blijft de telefonie functionaliteit van Ziggo dan bruikbaar (tijdelijk, daarna ga ik VOIP inrichten)? Wat zijn de voor- en nadelen van de bridge modus.
2. router achter router en DHCP laten regelen door de Fritzbox? Wat zijn de voor- en nadelen?
3. Andere mogelijkheden?
Alvast bedankt voor de informatie.
 
ALs het zo een nieuwe ziggo wifi modem is.
Kijk eens naar passthrough, schijnt in de laaste ziggo router/modems te zitten. via die weg schijn je ook een andere router aan te kunnen sluiten zonder hem in bride te hoeven zetten.
 
Passthrough op de Ubee wordt door een software update (binnenkort) ongedaan gemaakt.
 
passthrough kost ziggo een publiek IP adres. Die optie is nooit ziggo's bedoeling geweest met de huidige schaarste aan IP4 adressen. :wink:

In elk geval is het vrijwel zeker dat die optie er weer uit gaat met de eerstvolgende firmware update. (Hij was er al uit in de firmware update die wegens te veel bugs weer in de ijskast gedaan is).

Dus ook al krijg je het zo werkend, het zal dan slechts tijdelijk werken.:cry:

Veel Fritzboxen zijn echter adsl routers waar met een truukje een Lan poort in een WAN poort omgezet wordt zodat je hem op een kabelmodem kunt aansluiten. Volgens mij moet je die Fritzbox gewoon LAN-LAN kunnen aansluiten en dan daar DHCP uitzetten en alles door de Ubee laten doen. Maar omdat de Fritzbox een paar speciale settings heeft, heb je hier eigenlijk iemand met praktijkervaring op de Fritzbox nodig.
 
Laatst bewerkt door een moderator:
Oh, zal iemand anders heel b;lij mee wezen :cry:
Zelf zou ik het gewoon in bridge zetten. al zijn 2 ip's wel handig.

Kan ziggo beter meteen maar weer gewoon modems installeren overal.
passthrough was nu netb de enigste zinnige functie van die hele router.
 
Oeps, als die FB inderdaad een adsl modem is, dan moet hij op de lan poort. Of je dan voip op de FB nog aan de praat krijgt is de vraag.
 
Ik denk het wel. In de handleiding van de Fritzbox 7360 staat b.v.:

With an additional cable modem you can also use your FRITZ!Box 7360 on a cable connection. Then the Internet con- nection is established and controlled by the FRITZ!Box itself, so that in this operating mode, too, all FRITZ!Box functions (like Internet telephony, firewall) are available without restriction.
Ik heb me in het verleden wel eens afgevraagd waarom je van de Fritzbox alleen adsl versies zag en nooit kabel versies. Blijkbaar kunnen de meesten beide signalen aan en kun je LAN poort nr 1 met een setting omtoveren tot een WAN poort om aan een kabel-modem te verbinden. (Als je de Ubee in bridge zet heb je dus die optie nodig).
Maar dat is zo specifiek Fritzbox dat ik mijn vingers niet aan specifieke adviezen wil branden. :roll:
 
Bedankt voor de reacties. Ik ga de Ubee in bridge modus laten zetten door Ziggo en op zoek naar ervaringdeskundigen op het gebied van FB en voip.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Terug
Bovenaan