• Let op: Dit is het archief van het Provider Forum. De berichten die je hier ziet zijn gedateerd en er kan niet meer op worden gereageerd.

router achter router , wel internet geen FTP

Status
Niet open voor verdere reacties.
B

basvdv

Beste Allemaal,

Ik hoop dat iemand mij kan helpen. Omdat mijn wifi bereik dramatisch te noemen was heb ik een asus router aangeschaft met alles er op en eraan.

Na wat configuratiehulp van de ziggosite is de setup gelukt.Internet gaat inmiddels als een trein en haal op mijn imac wifi 130 mbit.

Nu heeft deze prachtige router ook een onbeperkte Asus AIcloud storage, een cloud FTP voor mijn HDD etc etc. Dit was de één na belangrijkste reden dat ik hem kocht. Dit werkt echter niet, ik denk dat het te maken heeft met de settings van de Ziggo modem. Heeft iemand hier ideeen wat het kan zijn?

Bij instellen ftp: invalid IP adres (terwijl ik alleen een sub(DNS) domeinnaam moest kiezen)

Bij AIcloud: remote connection to aicloud failed possibly due to your ISP. You may still use AIcloud within your home network.
 
Welk type asus router heb je?
En welke firmware draaid hierop!

Ik zelf heb een RT-N66U met merlin firmware omdat deze stabieler is dan de asus!
 
Als je er van buitenaf bij wilt moet je in beide routers de FTP poorten forwarden.
 
Begrijp de voordelen van router achter router nog steeds niet, laat het router gedeelte van ziggo gewoon in bridge zetten. Nu heb je dubbel zoveel kans op problemen of moet je bepaalde instellingen in beide routers wijzigen.
Zo te lezen heb je een prima router gekocht waar je blij mee bent, dus waarom nog het router gedeelte van het Ziggo modem gebruiken?

Volgens krijg je geen toegang tot wifi hotspots van Ziggo als je het router gedeelte in bridge laat zetten. Dus dat is een afweging die je moet maken, ik maak daar totaal geen gebruik van dus dat was voor mij geen obstakel.
 
Routerfunctie uitzetten is natuurlijk een optie, dit kan via ons (PB sturen met je postcode+huisnummer en klantnummer) of de klantenservice.

voordeel van router achter router is natuurlijk dat je op deze manier (minstens) 7 poorten voor aansluiten via UTP en je kan de router achter onze modem op een andere plaats neerzetten. Zelf gebruik ik deze configuratie ook met daarnaast op tweede verdieping nog een switch zodat alles bekabeld verbonden is. Dus zo slecht is een router achter router configuratie niet.
 
De reden dat ik router achter router gebruik is omdat heel mijn huis bekabeling in de muur heeft zitten met UTP uitgangen. Dus als ik op mijn mac bekabeld ga kan ik 200 mbit halen.
 
Huh. Die snap ik niet.
Ik heb ook in al mijn kamers utp aansluitpunten, maar ik heb geen router achter router en haal netjes 600 mbit.
 
Ok, even duidelijker:

Het modem van ziggo staat beneden in de meterkast, het appartement is boven. De uitgangspunten (bekabeling) hebben natuurlijk een topverbinding, maar de wifi boven is dramatisch. Vandaar dat ik op 1 uitgangspunt boven en router heb aangesloten om boven de wifi te verdelen. Deze in bridgemodus zetten is geen strak plan omdat ik dan veel functies ga verliezen. Nu werkt alles perfect op de cloud en de ftp na.

Kan ik hier beter ziggo voor bellen?
 
Tenzij je de betaalde service+ belt, zul je het zelf moeten oplossen.
 
Ok, even duidelijker:

Het modem van ziggo staat beneden in de meterkast, het appartement is boven. De uitgangspunten (bekabeling) hebben natuurlijk een topverbinding, maar de wifi boven is dramatisch. Vandaar dat ik op 1 uitgangspunt boven en router heb aangesloten om boven de wifi te verdelen. Deze in bridgemodus zetten is geen strak plan omdat ik dan veel functies ga verliezen. Nu werkt alles perfect op de cloud en de ftp na.

Kan ik hier beter ziggo voor bellen?

Nou nee, Ziggo gaat je niet helpen met het instellen van de ASUS, daar hebben ze geen kennis van, dat valt onder je huisinstallatie. De betaalde Service+ zullen hier vermoedelijk ook geen oplossing voor klaar hebben staan dan de ziggo-router in bridge mode zetten.

Even terug naar de basis:
Je schreef in de eerste post dat de ftp toegang van de fileserver die in je Asus router is ingebouwd een foutmelding geeft. Niet omdat hij geen poorten kan forwarden, maar omdat hij blijkbaar een probleem heeft met het IP-adres van de Asus router. Ik vermoed dat de software in de ASUS controleert of je WAN poort een publiek-ip-adres heeft en geen lokaal-ip-adres (192.168.x.x of 10.x.x.x of 172.16.x.x) heeft. Als je de router gebruikt als 'router-achter-router' heeft je tweede router een lokaal IP-adres op zijn WAN poort.

Ik ken de Asus software verder niet, maar als je daar ook in de configuratie nog iets handmatig kunt instellen kun je daar misschien handmatig je publieke ip-adres (dus het adres wat je modem heeft, te vinden via diverse sites bijvoorbeeld https://www.ip-adress.com/ ) invoeren. Als dat alleen automatisch configureren is gaat dat niet werken zonder dat je je router ook echt als eerste router gebruikt.

Voor het cloud probleem moet je wat meer info geven, die foutmelding zou best dezelfde oorzaak kunnen hebben. (publiek ip).

Wat overblijft als je dit wel handmatig zou kunnen instellen is de juiste portforwarding, je zou dan kunnen proberen om in de Ziggo router een DMZ naar je Asus router te laten doen. Maar ik weet niet of dat goed gaat met UPNP in de Ziggo router als die gebruikt wordt, die kun je eventueel uitzetten. Omdat je het over 200Mbit hebt vermoed ik dat je over een zakelijk ziggo abonnement hebt. Wordt de Ziggo router gebruikt voor computers 'beneden' soms ? In dat geval snap ik dat je die niet makkelijk in bridge kunt zetten.

Ik weet niet of de Asus een mogelijkheid heeft om hem als accesspoint in te stellen in de software en dat hij dan automatisch de cloud en ftp wel 'goed' zet ?? De Wifi voordelen boven blijf je dan gewoon houden en de Ziggo router doet dan het routerwerk (wat hij nu ook al doet als tweede stap, dus dat wordt niet slechter dan nu). Maar als alle extra's van de ASUS in accessmode niet meer zouden werken (ftp/cloud/harddisk etc) in accesspoint mode wil je waarschijnlijk ook niet. Misschien moet je daar eens naar kijken of dat mogelijk is en dan wel werkt.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Terug
Bovenaan