Router achter modem

Status
Niet open voor verdere reacties.
K

Kwak

Hallo,

Ik zit met een probleem en wou kijken of er hier iemand misschien ideeen heeft om het op te lossen.

Ik heb 180 mbit inte net en als ik mijn laptop hardwired aansluit komt ik tot 170mbit en wireless op de cisco EPC3925 kom ik tot 70mbit, zover dus geen probleem.
Nu heb ik achter de modem een linksys WRT1900 AC geplaatst (hardwired) en is mijn snelheid nog maar 7 mbit (kabels zijn goede CAT5E kopere kern).

Ook als ik vanaf de cisco router via een Zyxel PLA5206 naar mijn computer ga hou ik nog maar 7mbit over.

Enig idee hoe ik dit op kan lossen?
 
7 Mbit is wel heel erg laag. Dat klinkt toch alsof er een foute netwerk kabel ergens tussen zit waardoor één van de netwerk interfaces naar 10Mbit is terug geschakeld. Kun je controleren of alle netwerk poorten op gigabit werken ? Dat is soms aan de kleur van ledjes te zien en in windows kun je bijvoorbeeld de status van de netwerk interface bekijken. Controleer of dat allemaal op gigabit draait.
 
De test is uitgevoerd met dezelfde kabel mbv een laptop. Dus ook dezelfde settings bij beide testen. Vanaf de linksys is dus zowel hardeired als wifi nu 7 mbit en raar genoeg ip uploadrn 20mbit.
 
In een ander topic werd als oplossing genoemd om speedtest.net te gebruiken ipv speedtest.Ziggo.nl. Het zou kunnen dat de Ziggo speedtest (tijdelijk) niet goed werkt(e).
 
Kun je aan die linksys ook een USB memorystick aansluiten en daar een groot bestand opzetten ? Als je dat download is dat dan wel snel ? Misschien kun je dan vaststellen of de linksys de vertraging geeft.

Verder is de netwerk kabel tussen je modem en de linksys nog een mogelijkheid. Vooral omdat je zegt dat het met een powerline ook mis gaat. Gebruik je dan dezelfde kabel om die aan je modem te hangen ?

Ook is het vreemd dat je 20Mbit upload meet omdat dit meer is dan je abonnement heeft. Welke speedtest heb je gebruikt ?
 
Het je de routerfunctie op het Ziggo-modem uit laten zetten? Of gebruik je de Linksys enkel als switch?
Wel van belang dat routeringen en zo goed staan en de beide routers elkaar niet tegen werken. Dus maar op 1 DHCP aan, juiste netwerkranges gebruiken..etc..
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Terug
Bovenaan