• Let op: Dit is het archief van het Provider Forum. De berichten die je hier ziet zijn gedateerd en er kan niet meer op worden gereageerd.

Router aanschaffen of niet?

C

Cosmo

Ik heb wat rondgekeken op het forum en ik kon niet echt een antwoord op mijn vraag vinden.
De vragen gaan meer over de problemen met een router of iets dergelijks.
Ik heb nu een "servertje" draaien (gewoon een pc die continu aanstaat) + een hub en dan de pc's, dat draait allemaal goed.
Wat zijn nou de grote voordelen als ik een router aanschaf -behalve dat het ruimte bespaart- ?
 
Om zomaar een router aan te schaffen lijkt me een iets wat overdone tenzij je het onmogelijk wil maken dat de ene PC op de andere kan kijken. Je zou dan met VLAN aan de slag kunnen.
Je zou ook kunnen denken aan de aanschaf van een goede Firewall inclusief router. Die Firewall zie ik niet bij jouw bericht staan. Kijk dan wel naar een goede Firewall en niet zo'n huis, keuken en tuin geval. Je zou de volgende eens kunnen overwegen, https://www.checkpoint.com/products/smallbusiness/[email protected], de Rolls Roys onder de Firewalls en je bent zelfs dan instaat een IPSEC tunnel (=VPN) te bouwen indien je van buitenaf veilig toegang wil krijgen tot je eigen netwerk.

Hope this helps, :o
 
Hmm gaan we er hier niet heel diep op in ???
Zo'n router is maar een eenvoudig apparaat en kost niet zo veel hoor :-\
Vlan ??? Firewall ??? Is de vraag niet gewoon eenvoudig: wat is een voordeel van een router en niet wat het nadeel is?
 
ALE zei:
Om zomaar een router aan te schaffen lijkt me een iets wat overdone tenzij je het onmogelijk wil maken dat de ene PC op de andere kan kijken.
De uitgang van een router is een switch, dus je voorkomt niet dat de ene PC op de andere kan kijken. Dat is maar goed ook, want dan had je geen netwerk.

ALE zei:
Je zou de volgende eens kunnen overwegen, https://www.checkpoint.com/products/smallbusiness/[email protected],  de Rolls Roys onder de Firewalls en je bent zelfs dan instaat een IPSEC tunnel (=VPN) te bouwen indien je van buitenaf veilig toegang wil krijgen tot je eigen netwerk.
Vind jij dat niet overdone voor thuisgebruik, met die prijzen die ze vragen.

Gewoon een goede kwaliteit router en je hebt plaatsbesparing, energiebesparing en een ingebouwde firewall die voor thuisgebruik ruimschoots voldoet.
Praat je over bedrijven, dan moet je inderdaad geen huis, tuin en keuken routers gebruiken.
 
[td]Vind jij dat niet overdone voor thuisgebruik, met die prijzen die ze vragen.[/td]

Nee, absoluut niet. Ze mogen misschien iets duurder (= denk ik perceptie) zijn maar je krijgt er veel voor terug. Je praat hier over security, je voorziet je huis toch ook van goede sloten en niet zomaar een krakkemikkig slot ! Mensen doen hun bankzaken, belasting etc, op hun PC. Die gegevens zou je toch niet graag met andere willen delen. Leen jij je PC's voor gebruik als een "jumping gateway" om DOS te laten uitvoeren ? Misschien gebeurt dat al maar je weet het niet of je een exploit op je HDU hebt staan.
Daarnaast gaat er, zoals in de US reeds het geval is, een wetgeving komen die je verplicht afdoende beveiliging in acht te nemen anders kun je aansprakelijk worden gesteld.

Laatste vraag: wat kost volgens jou een goede router met een FW die minimaal Statefull is ?

ALE
 
Het gaat mij nu niet zozeer welke router goed is en wat de extra functies zijn.
Gewoon algemeen; k heb die server + hub dus, zijn de voordelen nou overheersend om een router te kopen?
Als k me bestanden niet wil delen met anderen zet k wel gewoon file sharing uit :)

Voorbeeld: downloaden met bittorrent is het handig als je poort 6881 openzet, gaat een stuk sneller
met een router kan je dat zo doen. In mijn geval nu is dat een stuk lastiger geloof k (als iemand mij dat trouwens kan uitleggen graag), dat zou een voordeel kunnen zijn.
Maar mijn vraag is dus eigenlijk: Zouden jullie een router kopen in mijn geval?
Ja/nee, want ..

In ieder geval bedankt..
 
Op energie en ruimte besparing na zou ik zo geen voordelen kunnen noemen. Is allebei gewoon een goede mogelijkheid
 
Als je "servertje" aanstaat kun je er nog op inloggen als je bij je programma's en/of bestanden wilt en bij iemand anders op zijn verbinding zit. Als thuis alleen het routertje aanstaat is er niet zoveel dat je kunt doen, en dat is dan ook zonde van die stroom die eigenlijk helemaal niets doet. Ik kan als mijn bestanden en harddisks bereiken van overal op de wereld als ik wil, en dankzij een beetje doordachte beveiliging nog nooit gehackt in 4 jaar 24x7 online.
 
Madoc zei:
Op energie en ruimte besparing na zou ik zo geen voordelen kunnen noemen. Is allebei gewoon een goede mogelijkheid

nou, er zijn nog wel meer voordelen hoor.. Het is ook kostenbesparend, want er gaat minder kapot aan een hardware router. Een hardware router is ook stiller omdat er geen ventilator in zit. Ook is de veiligheid onafhankelijk van de kwaliteiten van de systeembeheerder. Hij is ook gezonder, omdat hij minder zwaar is en je kans kleiner is dat je door je rug gaat :)
 
Terug
Bovenaan