router aangesloten (LB000021) alleen hoofd pc werkt.

  • Onderwerp starter melissapurple
  • Startdatum
M

melissapurple

Ik heb vandaag een router tussen mijn verbinding van chello (classic) gezet. Het gaat om de LB000021 Sweex router. Ik heb hem geinstalleerd en ik kan internetten met de pc waar ik eerder alleen via de modem internet had. Mijn probleem is dat de router geen andere pc/apparaten herkent. Ik kan mijn 2e pc niet aansluiten (de lampjes gaan niet branden op de router bij de LAN). Daarbij lukt het ook niet om mijn xbox 360 aan te sluiten. Moet ik misschien iets aan of uit zetten in het router menu? DHCP is enabled.
 

hgr

Forum Gebruiker
Berichten
291
Staat de pc op "automatisch verkrijgen van ip-adres", dat moet namelijk.
daarnaast moet, als MAC-adresfiltering aan staat elke pc aan de lijst toegevoegd worden.

btw ik lees als ik je routermodel invul in Google, veel mensen die problemen hebben met een sweex-router. Sweex staat niet bekend als echt kwaliteit (goedkoop blijkt regelmatig duurkoop te zijn). Misschien kun je 'm nog omruilen en er wat euro's bij doen voor een degelijk geval.
 
I

ikke222

Misschien kun je 'm nog omruilen en er wat euro's bij doen voor een degelijk geval.

een linksys bijvoorbeeld die zijn heel wat beter als de sweex.

Maar als ik je probleem zo lees dan lijkt het mij dat je netwerkkaaart op de 2e pc uitgeschakeld staat (omdat het lampje op de router niet brand). Ga naar netwerkverbindingen om dit te controleren. MAC Filtering komt volgens mij alleen voor bij draadloze netwerken en is voor het bedrade deel in ieder geval niet van toepassing.
 

hgr

Forum Gebruiker
Berichten
291
in mijn router moet ik ook de bedrade pc's in de lijst zetten, dat is merkafhankelijk.
 
Topicstarter
Topicstarter
M

melissapurple

Om andere pc's in mijn router te zetten moet ik dat dan via de NAT instellingen doen? Mijn hoofdpc heeft nu ip adres 192.168.2.100, Kan ik mijn tweede pc het ip adres 192.168.2.101 geven? Ik heb zoveel verschillende informatie gelezen op internet dat ik niet meer weet hoe ik het precies moet doen.
 

Kiedoo

Forum Gebruiker
Berichten
223
Ik heb een Sweex R001 (opvolger LB00021) en hij werkt prima.
Wat ik meestal doe is eerst de internet PC rechtstreeks aansluiten op de chello kabel (kabel na de modem). Als internet werkt, gaat de rest ook werken.
Dan router ertussen en inloggen in de router.
Mac-adres cloonen, etc. etc. etc (gewoon de wizard doorlopen, zijn iets van 3 á 4 velden)
Router uitloggen.
Internet opnieuw opstarten en kijken of dit weer werkt. Werkt dit, dan kun je vervolgens elke computer er op aan sluiten omdat DHCP aan staat. Deze zorgt er zelf voor dat de overige computers een niet gebruikt IP adres krijgen.

Kijk anders ook eens op deze site.

Succes.
 
Topicstarter
Topicstarter
M

melissapurple

het hele proces van de router configureren met mijn pc die al op internet zit is gelukt. Ik heb internet met de router er tussen. Maar ik kan geen andere pc erbij plaatsen. De lampjes op mijn router gaan dan zelfs niet aan. Ik heb al geprobeerd om het mac adres in te voeren en op allow te drukken en een handmatig ip adres. Ik krijg toch geen verbinding.
 
I

ikke222

als zelfs het lampje niet gaat branden staat of de netwerkkaart uit of de lan poor in de router is kapot
 
Topicstarter
Topicstarter
M

melissapurple

het is me vandaag eindelijk gelukt om alles aan het werk te krijgen. Dit mede door tips hier gegeven. Heel erg bedankt!

Ik heb voor alle pc's een static ip adres gemaakt (van 100 tot 104 op het einde). Daarna heb ik de mac adressen van alle pc's in de router gezet. Zo heb ik dan uiteindelijk op alle apparaten internet.
 
Bovenaan