• Let op: Dit is het archief van het Provider Forum. De berichten die je hier ziet zijn gedateerd en er kan niet meer op worden gereageerd.

Router (6104wg) indirect als internet (ver)deler?

R

rjsohrab

Na een hoop geprobeer (ook met Edimax) ben ik er niet in geslaagd mijn Edimax 6104wg Router op mijn kabelmodem aan te sluiten.

Nu heb ik een 2e opstelling in gedachten.

Ik sluit mijn kabelmodem gewoon weer normaal aan op mijn vaste pc. Internet werkt nu.

Nu heb ik een 2e netwerkkaart aangesloten waarop de router staat. Wizard netwerkinstellingen gedaan dat ik direct verbinding maak met het internet en dat andere gebruikers deze verbinding mogen gebruiken. De router heeft zijn normale ip-adres (192.168.2.1)

NU heb ik mijn draadloze pcmcia kaart op mijn laptop aangesloten. Ook weer de wizard Netwerkinstellingen gedraaid. De netwerkkaart vind 1 draadloos netwerk genaamd "default". Daar maak ik dan verbinding mee. De laptop krijgt 192.168.2.100 als ip-adres. Dat lijkt dus allemaal goed.

Toch krijg ik geen internetverbinding op mijn laptop. Moet ik de router resetten en alle voorgaande instellingen, die erin stonden toen ik 'm direkt op de kabelmodem stopte, wissen? Ik kan de router niet meer configureren...tenminste ik kan niet meer in de webinterface komen....

Alle hulp is welkom
 
heb zelf een edimax 6104k. had dezelfde problemen als jij beschrijft. de oplossing? eigenlijk heel simpel, vervang de utp kabel die vanaf het modem naar je router gaat. Dat was de kabel die chello mij ooit heeft geleverd. als je die direct aansluit op de pc is internet ok. sluit je deze aan op de router dan werkt het niet. dus: koop een cm certified for gigabit ethernet kabel en je bent verlost. succes.  ;)
 
Ik ga het van de week met zo'n nieuwe kabel proberen
 
Als ik de kabel (bijgeleverd van Chello) van de kabelmodem naar mijn netwerkkaart aansluit heb ik gewoon Internetverbinding. Als ik de router ertussen plaats, dan krijg ik een fout ip-adres (169.x.x.x). Nu heb ik er een 2e netwerkkaart bijgeplaatst en de router daarop aangesloten. Dat gaat prima. Maar nu heb ik gehoord dat het misschien aan de kabel van chello ligt. Dus van de week probeer ik het met die kabel.

Mvg Rashid
 
Terug
Bovenaan