Router + 2 PC's

A

Alcoooo

Hallo ik had gewoon internet op 1 PC (Win XP) van Chello.
Heb nu een router om er nog een PC op aan te sluiten.
Netwerkkaart goed geinstalleerd (Realtek), lampjes branden allemaal, op modem, router en netwerkkaart.
Vervolgens aan de slag op de PC. (PC was helemaal leeg)
Intypen in browser 192.168.123.254 (staat in boekje).
Er komt te staan: Offline blijven/Verbinding maken.. Maar welke ik ook doe -> Deze pagina kan niet worden weergegeven.
Vervolgens ga ik naar uitvoeren cmd ipconfig /all.... Blijkt dat ik een IP adres van 168.... heb (Windows IP adres)

Wat kan ik doen om alles toch werkende te krijgen?

Groet,

Alco
 
Topicstarter
Topicstarter
A

Alcoooo

Nouja ik heb erg veel gezocht, maar het probleem is dat ik steeds weer dat verkeerde IP adres krijg, en dat hebben de anderen niet!
 

Johnny54

Moderator
Berichten
19.200
Internet
  1. Ziggo
Digitale TV
  1. Ziggo
Vermeld even welk merk/type modem en router je hebt.
Zo is het vaag en kan je moeilijk geholpen worden.

bijvoorbeeld:
modem: motorola 5100e
router: sitecom dc207
 
Topicstarter
Topicstarter
A

Alcoooo

Router: U.S. Robotics® Broadband Router
Modem: Thomson Digital Broadband (zo'n platte grijze)
 
W

White Rabbit

Alcoooo zei:
Router: U.S. Robotics® Broadband Router
Modem: Thomson Digital Broadband (zo'n platte grijze)
Type ?? Wireless??
Typ eens us robotics + je routertype in in zoeken en kijk naar de resultaten

Werk je in de goede volgorde?
Staan je XP instellingen op automatisch IP en DNS verkrijgen?
heb je IPconfig /renew en ipconfig/release al gedaan?
hoe zijn je kabelverbindingen?

vertel aub iets meer van je situatie en wat je gedaan hebt.
 
Topicstarter
Topicstarter
A

Alcoooo

US Robotics USR848003
Geen wireless gewoon kabels.

Mijn excuses ervoor dat ik zo vaag ben, ik ben hier nieuw, en ik weet nog niet hoe alles precies gaat.

Wat ik allemaal gedaan heb:

Alles eerst uitgezet (modem, router, computer)
Kabels aanleggen. Modem naar Router, Router naar computer...
Vervolgens eerst modem dan router, dan computer aangezet.
De verbindingen lijken prima, rechtsonderin staat een verbindingstekentje.
XP instellingen staan allemaal op automatisch!
Vervolgens naar Ip config gegaan, ipconfig /release, ipconfig /renew gedaan!
Hij geeft nog steeds IP adres 168......

Aangezien de router al eerder is gebruikt, kan het dat zo zijn dat de router nog verkeerd ingesteld is?
Maar het probleem is dat ik er niet in kan komen, dus kan ik de instellingen niet wijzigen.....
 
R

rene45

kijk eens of je hier wat aan hebt WinsockxpFix   https://www.spychecker.com/program/winsockxpfix.html
 
Topicstarter
Topicstarter
A

Alcoooo

Op zich goed bedacht, als ik het goed lees, kan door spyware de internet verbidining geblokkeerd worden, maar aangezien mijn computer gister nog helemaal leeg was, en ik nog geen internet erop heb gehad, lijkt het mij niet relatief.

Jammer want ik hoop zo snel mogelijk wel de goede oplossing te vinden.
 
W

White Rabbit

Alcoooo zei:
US Robotics USR848003
Geen wireless gewoon kabels.

Mijn excuses ervoor dat ik zo vaag ben, ik ben hier nieuw, en ik weet nog niet hoe alles precies gaat.

Wat ik allemaal gedaan heb:

Alles eerst uitgezet (modem, router, computer)
Kabels aanleggen. Modem naar Router, Router naar computer...
Vervolgens eerst modem dan router, dan computer aangezet.
De verbindingen lijken prima, rechtsonderin staat een verbindingstekentje.
XP instellingen staan allemaal op automatisch!
Vervolgens naar Ip config gegaan, ipconfig /release, ipconfig /renew gedaan!
Hij geeft nog steeds IP adres 168......

Aangezien de router al eerder is gebruikt, kan het dat zo zijn dat de router nog verkeerd ingesteld is?
Maar het probleem is dat ik er niet in kan komen, dus kan ik de instellingen niet wijzigen.....

Begin eens met resetten, procedure hier ergens vandaan:
Ontkoppel modem!
router aan, 10 seconden resetknopje indrukken, terwijl dit knopje ingedrukt blijft, spanning 10 seconden van de router afhalen, nog steeds resetknopje ingedrukt houden, weer 10 seconden spanning op de router, daarna resetknopje loslaten. Hierna spanning wéér van de router afhalen, even wachten, en de spanning er weer op. Na deze procedure is de router daadwerkelijk geheel gereset en weer benaderbaar via 192.168.123.254.

Daarna eerst router configureren met wizzard of handmatig.

Daarna alles uit, modem aan router koppelen en dan
Vervolgens eerst modem dan router, dan computer aangezet.
Werkt het zo wel?
 
Bovenaan