Rode/Blauwe draad isra punt

Status
Niet open voor verdere reacties.
F

frankj91

Hallo,

Ik heb net telefonie op een ander manier aangesloten zoals het officieel hoort. Heb uit het ISRA punt van KPN uit 1A het rode draadje gehaald en uit 1B het blauwe draadje.
Nu stond in de handleiding dat ik het 1A draadje (rood) aan de linker kant van Ziggo's verdeler aan moest sluiten en 1B aan de rechterkant. Het valt me op dat de linkerkant van de verdeler aan de onderkant blauw is en de rechterkant rood. Volgens Ziggo moest ik dus 1A (rood) op blauwe draad van verdeler aansluiten, en 1B (blauw) op rode draad. Dit lijkt me wat vreemd en heb ze dus aangesloten met blauw op blauw en rood op rood, precies andersom dus.

Kan dit kwaad? Telefoon werkt wel gewoon of is het een foutje in de handleiding? Heb ze met een oude telefoon ook andersom aangesloten getest, maar dat werkte ook, dus beide kanten werken, of is het minder goed voor levensduur of storingen of oid?

Hieronder een afbeelding hoe ik het nu heb (zoals je ziet, andersom dan handleiding):

https://s3.postimage.org/pfvk0na5v/WP_000375.jpg

Handleiding pagina 3 zegt rood op blauw en blauw op rood?

https://blob.ziggo.nl/dynamic/NL_HOME/PDF-UPLOAD/Ziggo_Module4_A4.pdf

Citaat Ziggo:
Let op: sluit het kabeltje die op
het 1A-contact van het
ISRA-punt was aangesloten
aan op het linker contact
van de koppeldoos.
Het kabeltje van 1B sluit u
aan op het rechter contact.

Bedankt.

Gr. Frank Jan
 
Laatst bewerkt door een moderator:
Maakt in principe niets uit, officieel hoort rood links te zitten en blauw rechts maar dit mag je omdraaien in dit geval. Als rood maar aan rood zit en blauw aan blauw.
 
Ok dan is dit misschien een fabricagefout van het koppeldoosje?

Want als ik onder het telefoonkapje kijk en het dekseltje van het stekkerdoosje los maak zie ik dat de draadjes ook precies andersom terug komen, dus dat betekent dat als ik ze in het koppeldoosje "verkeerd" aansluit ze juist goed staan?

https://s11.postimage.org/44qf6ihrn/WP_000376.jpg

(rood links en oranje en blauw rechts, precies andersom als stekkertje). Het wordt dus overal al omgewisseld?

Maar het maakt vrij weinig uit dus, dus dan laat ik het zo denk ik maar. Wel vreemd dat het dan zo belangrijk in de handleiding wordt genoemd, "Let op dit moet zo!"

Bedankt iig.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Terug
Bovenaan