• Let op: Dit is het archief van het Provider Forum. De berichten die je hier ziet zijn gedateerd en er kan niet meer op worden gereageerd.

Restart na aanzetten en voortijdig afbreken van opnemen

  • Onderwerp starter Dick99999
  • Startdatum
Status
Niet open voor verdere reacties.
D

Dick99999

Restart na aanzetten en 'n oorzaak voortijdig afbreken van opnemen

NaNa heeft het herstart probleem na het aanzetten al eens beschreven. Bij mij is dat nog steeds zo, ook met de firmware van mei 2014.
Hier nog een tevreden gebruiker van de 5200c, laatste firmware.
Een probleem heb ik er wel mee, vanaf het begin: zodra ik de humax aanzet met de netwerkkabel aangesloten op een Linksys E3200 en de netwerkinstellingen allemaal geactiveerd/ingesteld heb je ongeveer 30 sec. beeld. Dan bevriest het beeld, geluid loopt nog even door en de humax start opnieuw op. Heel soms schakelt hij zichzelf ipv een restart ook uit.
Zodra je dan weer opstart en je hebt beeld werkt het allemaal perfect.

Wat heb ik al gedaan om het op te lossen: terug naar fabrieksinstellingen, harde schijf formatteren, netwerkkabel verwisselen. Het heeft niet geholpen. Zodra ik netwerkinstellingen uitzet, dan krijg ik geen reset en werkt het allemaal in een keer.

Weet niet of dit een bug is, en of dit in dit topic thuishoort of dat ik er beter een nieuw topic voor zal opstarten. Heb wel gelezen dat er nog een aantal zijn die dit hebben.

Ik heb 2x 51200C, beide laatste versie, beide op een LAN, beide FTP, beide al vaak naar fabrieksinstellingen gereset, beide grote disk van TB's.

Bij 1 van de 2 heb ik als test 'inhoud delen' (DLNA?) afgezet. Die doet het nu goed bij het aanzetten. De andere slaat (altijd!) automatisch af zoals NaNA beschrijft. Een enkele keer start die Humax bij mij automatisch weer op nadat deze automatisch is uitgeschakeld.
Ik heb een DLNI server op mijn NAS van Synology.

Echter, nu blijkt dat als de automatisch afschakelen optreedt, een eventueel lopende opname ook wordt afgebroken. De DLNI bug lijkt dus een van de oorzaken van de bug van het voortijdig afbreken van opnames.
 
Laatst bewerkt door een moderator:
Klopt, maar daar wordt aangenomen dat het een 'twonky' probleem is. Ik heb een andere server en heb aan die server niets aan veranderd. Het lijkt mij dus een Humax probleem. En het lijkt 1 van de oorzaken dat opnamen worden afgebroken.
 
Restart na aanzetten

Het "twonky probleem" veroorzaakte bij mij alleen de reset na het inschakelen.
Voortijdig stoppen van de opname heb ik nooit gehad.

Overigens heb ik het "twonky restart probleem" nadien nogmaals gehad: ik had de NAS gereset naar fabrieksinstellingen. Nadat ik nmcmode weer op 0 had gezet was het probleem opgelost.

De Humax heeft bij mij de laatste firmware, ftp staat aan en inhoud delen ook.
Ik kan dus ook vanaf mijn 5100C de inhoud van mijn 5200C zien en afspelen binnen het netwerk.
 
reproductie 2 bugs

Ik heb nog wat testen gedaan en een oude draad 'opname stopt na stand-by ' bekeken.
Uit mijn test zou ik concluderen dat het 2 Humax bugs betreft.

Ik kan de fouten eenvoudig reproduceren:
- Zet 'inhoud delen' (DLNA) onder Internet instellingen aan
- Start een opnamen met de Humax 5200C
- Na 2-3 minuten: druk op stand-by (beide geprobeerd, Afstand bediening en de knop op op de Humax)
- Wacht 1 minuut tot standby echt is ingegaan
- Druk op stand-by om de Humax weer aan te krijgen
- Kijk snel op de TV: heel even verschijnt de melding in beeld dat wordt opgenomen op kanaal x
- Wacht 1 minuut op de verschijnselen zoals NaNa heeft aangegeven: de Humax gaat automatisch uit (fout 1)
- Meestal gaat de Humax ook weer automatisch aan bij lopende opnamen, zo niet: zet de Humax aan
- Kijk in de Video opname lijst en de gestarte opname(n) is (zijn) gestopt (fout 2)

IK gaf al aan dat mijn 2-de 5200C dit niet heeft omdat 'delen' uit staat. Heb voor de zekerheid 'delen' ook uitgezet op mijn eerste 5200C en de 2 fouten treden niet op.
 
Laatst bewerkt door een moderator:
De laatste Firmware V1.00.46 heeft de volgende bug als je in ITV iets bekijkt b.v. prg gemist en dan even terug wilt of pauze, dan gaat hij naar het start scherm.Dit is wel ITV, maar e.a kan misschien wel een oorzaak zijn dat jou eerdere probleem nu niet te herstellen is.
Er wordt aan een new release gewerkt, wacht dus even af.

Gerard.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Terug
Bovenaan