Replay start niet vanaf het begin

harwil

Forum Gebruiker
Berichten
62
Internet
  1. Ziggo
Digitale TV
  1. Ziggo
Misschien is dit al ergens aangekaart, maar kan het niet vinden. Verschillende opnames beginnen een paar minuten later, speelt dus niet af vanaf het begin. Kan ik iets instellen bv. 1 of 2 minuten voor het begin starten of zo. Dit kon wel met de Horizon box.
 
Bedoel je nu Replay TV of opnames gemaakt met de Next?
Op de Horizon (MediaBoxXL) kun je instellen hoeveel voor de geplande tijd hij moest beginnen met opnemen. Op de Next kan dit niet, hij begint altijd 5 minuten tevoren met opnemen maar, heel handig, hij begint op het geplande tijdstip met afspelen. Als je dus een opname begint af te spelen kun je toch nog zonodig 5 minuten terugspoelen.
Voor ReplayTV kon je bij mijn weten op de Horizon niets instellen (en op de Next ook niet) maar op de Next kun je na beginnen met afspelen ook weer 5 minuten terugspoelen.
 
Terechte opmerking. Het had moeten zijn: "Opnames starten niet vanaf het begin". Dus niet replay. Bezit nu Next. De opmerking over de Horizon box was mij bekend. Maar toch vreemd dan dat je na opstarten van een opname eerst even moet terugspoelen naar het begin.
 
Maar toch vreemd dan dat je na opstarten van een opname eerst even moet terugspoelen naar het begin.
Nee, juist niet, het werkt volgens mij nu perfect.
Stel, je neemt een programma op dat volgens de TV gids start om 17:34. De Next start dan zijn opname om 17:29, dus 5 minuten te vroeg. Maar als je de opname gaat afspelen dan start hij met afspelen om 17:34, dus op het geplande startmoment. Mocht het programma toch te vroeg zijn gestart heb je wel de mogelijkheid om terug te spoelen. Dit minimaliseert de kans dat je moet spoelen.
 
Dat de opname 5 min eerder start, oke. Maar- (ik citeer) "mocht het programma toch te vroeg zijn gestart heb je wel de mogelijkheid om terug te spoelen" -blijf ik het vreemd vinden dat dit bij sommige opnames moet, toch......?!
Vroeger zat er soort pilot-signaal bij die regelde dat een programma pas opnam, wanneer het daadwerkelijk begon en eindigde. Dat noem ik perfect. Voor de duidelijkheid tav reacties: ben niet negatief, maar signaleer het enkel. Ben best tevreden over de Next en Ziggo.
 
Wat jij bedoeld is PDC, dat werd vroeger door sommige videorecorders ondersteunt. De Horizon box ondersteunde dit niet.
Je hebt gelijk dat dit in theorie het beste systeem is. Maar in de praktijk, in ieder geval in NL, bleek dit anders: regelmatig kwam het startsignaal te laat of het stopsignaal te vroeg en dan mis je dus een stuk dat je nooit meer terug kan krijgen.
Daarom denk ik dat hoe de Next het doet in de praktijk de beste ‘implementatie’ is die ik ken.
 
Verbaas me er ook over dat met de hedendaagse technologieën dit niet beter geregeld wordt. Zal wel te duur zijn om toe te passen. Maar technisch gezien zal het wel kunnen. Ach gelukkig gaat het spoelen op de Next makkelijker en beter dan op de MXL
 
Terug
Bovenaan