• Let op: Dit is het archief van het Provider Forum. De berichten die je hier ziet zijn gedateerd en er kan niet meer op worden gereageerd.

RDS signaal op Radio zenders (Groningen)

Status
Niet open voor verdere reacties.
V

vragen!

Ik zag dat Ziggo voor de radiozenders "live" en ongewijzigd het RDS signaal doorgeeft van de Nederlandse Publieke Omroep.

Zelfs Radio 5 geeft RDS met daarbij de uitzendgemachtige plus radio tekst. Waar zou Ziggo dat signaal vandaan halen?

Nu hebben we UPC. Maar daarbij heb je geen live RDS meer. UPC fabriceert zelf het RDS signaal. Dus geen radio tekst op Radio 4. Radio 4 geeft door middel van radio tekst ook de componist door die er op dat moment speelt.

Ook Radio 6 heeft bij Ziggo live RDS. Ik vind de services van Ziggo in dat geval beter. Wanneer UPC Ziggo gaat overnemen vrees ik dat dit gaat verdwijnen?
 
UPC in Assen ?

Ja straks in het grootste gedeelte van nederland, als de overname van ziggo door upc in november wordt goedgekeurd. Alleen noemt men het dan geen upc meer maar ziggo. De merknaam ziggo zal wel beter zijn dan upc.
 
Ook Radio 6 heeft bij Ziggo live RDS. Ik vind de services van Ziggo in dat geval beter. Wanneer UPC Ziggo gaat overnemen vrees ik dat dit gaat verdwijnen?

De fusie is in eerste instantie alleen op papier, het blijven in eerste instantie losse netwerken. Als men beslist tot het samenvoegen van netwerken zal daar wel meerdere jaren over gaan.

Waar Ziggo het signaal vandaan haalt? Oorspronkelijk werd dit ontvangen uit de ether maar in steeds meer regio's komt het via een centraal ontvangststation (Zwolle) binnen vanaf de mediagateway (Hilversum/glasvezel). In het eerste geval verkrijgt Ziggo het gehele signaal in goede kwaliteit (de uitzendeisen zijn op de FM band immers zeer hoog) met origineel RDS. Komt het via glasvezel dan is het de taak aan Ziggo (of UPC) om het signaal juist te moduleren en het RDS (dat wordt meegeleverd!) juist te implementeren. Dit beide wil nog wel eens fout gaan is m'n ervaring.
 
Laatst bewerkt door een moderator:
Het betreft UPC Smallingerland waarbij de RDS signalen niet van de NPO zijn maar van UPC die ze zelf aanmaakt.

Sublime FM bij UPC heeft zelfs geen RDS.

Wanneer het RDS signaal eens vastloopt bij Sky Radio: Je meld dit aan UPC maar dan gebeurd er niets. Als ik dat meld aan Sky Radio zelf dan is het in no-time opgelost. UPC gaat er vaak ten onrechte vanuit dat het aan jouw kabel ligt dat naar de radio gaat. Dit terwijl het RDS signaal van andere zenders het wel goed doen.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Terug
Bovenaan