RBL listing

R

robbiebee

Hallo lezers,
Ik wordt iedere keer op rbl listing geplaatst navraag bij Chello leverde op dat ik spam verstuur en daarom mijn IPadres op deze lijst geplaatst is . Ik weet nergens van ...... Chello zegt dat mijn ip adres gekaapt is wat kan ik hier zel aan doen .

GEvolg is dat ik niet meer via outlook email kan verturen

gR rOB
 
Als alleen je uitgaande e-mail niet werkt dan wordt de blokkade na 48 uur weer opgeheven. Als dat niet het geval is dan zal je PC nog niet 'clean' zijn, want dan staat er meteen weer een blokkade op van 48 uur..

De helpdesk bellen om te vragen of ze de modem willen resetten zal niet helpen. Wel kunnen ze er voor zorgen dat je opnieuw moet aanmelden als je daar om vraagt. In dat geval zal je, na het opnieuw aanmelden, wel een ander IP adres toegewezen krijgen.

Je PC is waarschijnlijk niet 'gehackt', en met 'gehackt' bedoel ik nu iemand de doelbewust heeft 'ingebroken' in je PC en er van alles en nog wat heeft geïnstalleerd.

Een PC die ineens een SPAM fabriek geworden is komt nog al eens voor, meestal is de oorzaak een trojan via een website of een 'vaag' e-mail bericht met bijlage.. Internet gebruikers zijn altijd zelf verantwoordelijk voor het beveiligen van hun PC.
 
OKe allemaal,
Bedankt voor de tips. Ik ben bezig met opschonen enne er komt inderdaad veel troep vanaf ( vooral trojans) . wat ik wel apart vindt is dat ik wel een virusscanner gebruik ( sophos) die doet dus te weinig ????


GR Rob
 
Terug
Bovenaan