• Let op: Dit is het archief van het Provider Forum. De berichten die je hier ziet zijn gedateerd en er kan niet meer op worden gereageerd.

RBL listing

R

robbiebee

Hallo lezers,
Ik wordt iedere keer op rbl listing geplaatst navraag bij Chello leverde op dat ik spam verstuur en daarom mijn IPadres op deze lijst geplaatst is . Ik weet nergens van ...... Chello zegt dat mijn ip adres gekaapt is wat kan ik hier zel aan doen .

GEvolg is dat ik niet meer via outlook email kan verturen

gR rOB
 
Er zal iets op je PC zijn geinstalleerd dat misbruik maakt van je internetverbinding.
Zie "Veilig Internetten"
 
Laatst bewerkt door een moderator:
UPC helpdesk bellen en vragen of ze je modem willen resetten.
Krijg je ook een nieuw IPAdres.
 
Valz zei:
Uh nee, dan krijg je geen nieuw IP.

Wel als je het probleem uitlegt,

Is voor hun een kleine moeite.

Ook heeft hij toch bewijs dat ze ip adres gehackt is, dit d.m.v. spyware ?
 
Als alleen je uitgaande e-mail niet werkt dan wordt de blokkade na 48 uur weer opgeheven. Als dat niet het geval is dan zal je PC nog niet 'clean' zijn, want dan staat er meteen weer een blokkade op van 48 uur..

De helpdesk bellen om te vragen of ze de modem willen resetten zal niet helpen. Wel kunnen ze er voor zorgen dat je opnieuw moet aanmelden als je daar om vraagt. In dat geval zal je, na het opnieuw aanmelden, wel een ander IP adres toegewezen krijgen.

Je PC is waarschijnlijk niet 'gehackt', en met 'gehackt' bedoel ik nu iemand de doelbewust heeft 'ingebroken' in je PC en er van alles en nog wat heeft geïnstalleerd.

Een PC die ineens een SPAM fabriek geworden is komt nog al eens voor, meestal is de oorzaak een trojan via een website of een 'vaag' e-mail bericht met bijlage.. Internet gebruikers zijn altijd zelf verantwoordelijk voor het beveiligen van hun PC.
 
OKe allemaal,
Bedankt voor de tips. Ik ben bezig met opschonen enne er komt inderdaad veel troep vanaf ( vooral trojans) . wat ik wel apart vindt is dat ik wel een virusscanner gebruik ( sophos) die doet dus te weinig ????


GR Rob
 
Terug
Bovenaan