• Let op: Dit is het archief van het Provider Forum. De berichten die je hier ziet zijn gedateerd en er kan niet meer op worden gereageerd.

radiostoring

Status
Niet open voor verdere reacties.
A

Aak2003

Hallo allemaal!


Ik heb iets vreemds: ik heb voor 't eerst sinds ik Chello heb, een stereoinstallatie met reciever...sinds 2 weken aangesloten. Maar nu heb ik sinds 2 dagen storing als ik tegelijk de radio beluister en Chello gebruik. Telkens als ik iets down- of upload, stoort mijn radio. Het maakt hierbij niet uit welke zender ik op heb. Volgens de Chello helpdesk ligt het aan een 'verouderde radiokabel. Een nieuwe kabel kopen zou me 15 euro kosten, dus wil ik graag eerst wat tips. Heeft iemand anders hier al eens mee te maken gehad? Alvast bedankt!


Aak
 
Nieuwe kabels is de beste tip die je kan krijgen?
Maar 15,- ? das wel errug veel voor wat kabels.
Je hebt inprincipe recht op een monteur, want als iets slecht werkt na de installatie van een product van UPC, dan hebben zij de plicht om dit (kosteloos) op te lossen.
Maar de snelste manier is idd een andere coax kabel. je hebt namenlijk last van straling.
 
waarschijnlijk is je radio coax kabel zo'n dun ding.

Een dikkere coaxkabel met dubbele buitenmantel (dubbele bescherming tegen invloeden van buitenaf) zal wel werken. Echter verhelpt dit alleen de storing als de kabel daadwerkelijk invloeden van buitenaf krijgt.

Ik vermoed dat het eerder in je splitter galvanische scheiding zit, en dat is de verantwoording voor upc.

Je kan dit simpel testen. Zet je tuner/receiver/radio naast de radioaansluiting, en zet er effe een goede coaxkabel van een meter of korter tussen, heb je dan nog hetzelfde probleem, dan ligt het niet aan je kabel, maar aan de zgn UPC installatie.

succes. p.s. een monteur langslaten komen voor een meting van de signaalsterkte kan toch altijd? Als je vermoed ervaart dat er iets niet na behoren werkt?
 
Pak een multimeter en meet ens de spanning tussen de kern en de buitenmantel van de kabel deze mag maar een paar milivolt zijn is dit te hoog dan begint er een stoor signaal te komen Dit zelfde probleemkan zich ook voordoen met de TV hier veroorzaakt het een dikke brom op de luidsprekers.
Dit ales wordt veroorzaakt door dat de spanning van het aangeleverde signaal te sterk is waardoor overmodulatie onstaat op de ontvanger ingangstrappen van de radio of de tv probleem ligt bij upc die niet een constant signaal kan leveren
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Terug
Bovenaan