Radiosignaal van KPN

Fran$

Forum Gebruiker
Berichten
14
Internet
  1. KPN
Digitale TV
  1. KPN
Voordat ik eventueel overstap naar KPN zou ik graag willen weten hoe en waarop ik mijn geluidssysteem kan aansluiten om op een fatsoenlijke manier naar de radio kan luisteren.
 
De tv-ontvangers van KPN kunnen met een kabel eenvoudig worden aangesloten op een geluidsinstallatie. Daarmee kan je, naast tv kijken, ook radio luisteren.
 
En via de decoder van KPN selecteer je dan neem ik aan een radio zender.
Werkt dit ook met de TV uit?
 
Toevoeging: https://www.kpn.com/televisie/installeren/interactieve-tv-luisteren-naar-radio.htm

HDMI hebben wij direct van de VIP5202 naar onze Denon... dus TV kan uitblijven en als de TV wel aan moet, is er een screensaver waar afwisselend het logo van de radiozender en de tijd in beeld is. Geluidskwaliteit is redelijk, maar je hebt geen 'Non Stop'-zenders zoals van QMusic, 538 of Sky. Ik heb dus maar de app RadioNED+ op onze Apple TV 4K geïnstalleerd (ook verbonden middels HDMI op de Denon). Veel beter geluid en 'Non Stop'-zenders.
 
Dat is dan een stuk beter geregeld dan bij Ziggo met de Next.
Daar moet je namelijk echt een speciale radio app opstarten waarbij de TV aan moet staan, anders zie je niet wat je doet. Je kunt niet een kanaal nummer opgegeven.
 
Ik heb 'mijn' 5202 via een optische kabel (Toslink) aan de versterker hangen. Sommige ontvangers hebben ook een analoge uitgang die je kan gebruiken in dat geval.

Radioknopje en cijfertjes op de afstandsbediening doen de rest. Als je de kanalen niet kan onthouden kan je altijd nog een spiekbriefje achter op de afstandsbediening plakken.

Oh wacht ... ik luister meestal via DAB of internet radio wat ook op de receiver zit. ;) Afijn, keuze genoeg dus.
 
Toslink is bij mij uit de gratie geraakt omdat andere geluidsstandaarden dan bijvoorbeeld Dolby Digital niet doorgegeven werden. DTS was toen niet mogelijk... en Atmos al helemaal niet. Vandaar dat ik audio en beeld via HDMI heb, uiteraard wel een gecertificeerde kabel met max 48Gb/s doorvoer en maakt het gebruik van toslink totaal overbodig voor welk doel dan ook.
 
Laatst bewerkt:
Toslink heeft beperkte mogelijkheden omdat de bandbreedte beperkt is. Maar voor radio luisteren via de KPN ontvanger is het meer dan genoeg.
 
Ik heb een Arris tv ontvanger van KPN en wil graag weten hoe ik deze moet aansluiten/welke kabel ik nodig hen om deze op mijn versterk aan te sluiten zodat ik gewoon radio kan luisteren zonder dat me tv aan staat.
 
Terug
Bovenaan