• Let op: Dit is het archief van het Provider Forum. De berichten die je hier ziet zijn gedateerd en er kan niet meer op worden gereageerd.

Radeloze MAC gebruiker

F

fazer

Na instaleren van mijn verbinding door de monteur, wat overigens zeer moeizaam ging heeft het 5 minuten gewerkt. Sindsdien is er zeer willekeurig wel en niet verbinding geweest. Na uren helpdesk is er geen oplossing gevonden. Alles geprobeerd: nieuw systeem, nieuwe kabel gekocht, modemherstarten, monteur langsgeweest. Probleem onbekent. Wederom een hele ochtend doorgebracht met het bellen van de 2de lijn helpdesk. De persoon die mij te woord stond vertelde me dat hij me niet kon helpen. Hij vertelde dat 1 op de zoveel klanten dit probleem (welk probleem) heeft en dat ze niet precies weten wat de oorzaak hiervan is en dat ze de oplossing hiervoor nog niet hebben. Hij zei dat het probleem lag bij Chello en dus niet bij mijzelf of mijn computer. Aangetekende brief verstuurt maar geen reaktie. Wat moet ik doen? Ik ben nu zover dat ik er gewoon vanaf wil, maar hoe als men niet eens reageert op een aangetekende brief.
 
Geef us wat meer info ... Welke regio zit je / Welk modem heb je / Wat bedoel je met "nieuw systeem" / Krijg je wel een ip-adres ? / Wanneer heb je wel een internet verbinding en wanneer niet ?
 
Mijn oom had dat ook, dat kwam door een slecht signaal. Chello kon/wou er niets aan doen...
 
Terug
Bovenaan