QuickFix

L

Liek

Mailtje van Chello ontvangen over QuickFix, mensen lees wel ff eerst de voorwaarden:

1.3 Welke informatie slaan wij op?
chello QuickFix verzamelt de volgende informatie:

Persoonlijke informatie
Informatie die de klant kan invullen.
Naam
Adres
E-mail
Klantnummer
MAC-adres van het kabelmodem
Geïnstalleerde firewalls
Probleembeschrijvinge

reaktie: Heel fijn Chello, maar ik maar hier geen gebruik van. U heeft deze gegevens al. Waarom zal ik deze gegevens over internet gaan verzenden. Hier hangt een naar geurtje aan. :}
 
T

The Enforcer

Chello QuickFix is een programmaatje waarmee je problemen "theoretisch" zou kunnen oplossen, hier hebben hun uiteraard wel alle gegevens voor nodig om het probleem te kunnen oplossen mocht het zo 1/2/3 niet lukken. Die gegevens zijn er alleen maar voor om een zodanig incorrect database probleem op te kunnen lossen (stel voor dat je modem ineens het niet meer doet, en stel nou dat ze net op dat moment een nieuwe eindversterker hebben geplaatst in jouw wijk, dan kunnen ze aan de hand van die gegevens direct kijken waar het probleem zit en of meer mensen er in jouw wijk last van hebben). Hoe zouden hun anders al die gegevens moeten opvragen zodra een klant dat programma gebruikt?!
Zo van:

Ja hallo, ik heb traag internet kunnen jullie hier wat aan doen. Groeten Leo ?

Zonder alle pers. info kan je er niks mee heh, lijkt me zo simpel als't maar zijn kan...

[edit]
Mocht je het niet veilig vinden om al die gegevens door te sturen moet je gewoon lekker opbellen a zoveel eurocent per minuut. Tevens blijf ik altijd van mening dat je nooit persoonlijke informatie moet versturen via wat voor vorm dan ook via het internet, maarja, dat is mijn mening... Alles gaat goed tot het op een dag toch verkeerd gaat (kijk maar naar de goed beveiligde servers van NASA die toch pas gehackt zijn)
[/edit]
 
R

Renko

Hmmz, de vraag is of ze nog wat met die gegevens doen he.
Ik heb de voorwaarden niet gelezen (waarom zou dat, als ik dat ding helemaal niet WIL hebben :P)
Als ze deze info gewoon voor zich zelf houden, om je probleem op te lossen lijkt het mij niet erg, maar wel als er dan nog wat mee gebeurd :o

The Enforcer zei:
Mocht je het niet veilig vinden om al die gegevens door te sturen moet je gewoon lekker opbellen a zoveel eurocent per minuut. Tevens blijf ik altijd van mening dat je nooit persoonlijke informatie moet versturen via wat voor vorm dan ook via het internet, maarja, dat is mijn mening... Alles gaat goed tot het op een dag toch verkeerd gaat (kijk maar naar de goed beveiligde servers van NASA die toch pas gehackt zijn)
Ik weet zo nog eens niet wat een sneller resultaat geeft. Ik heb verschillende keren geklaagt over m'n internetsnelheid via email/webform, ik kreeg gewoon telkens een standaard brief terug en verder niks (ook niks gemerkt; een half jaar erna is nogsteeds m'n upload 8kB/sec)
Terwijl als je beld, er toch, heb ik het iedee, er sneller naar wordt geluisterd. Ik belde een keer omdat m'n modem dood was; 3 dagen erna kwam een monteur om een nieuwe te geven. Terwijl het bij via de email 3 WEKEN duurt voordat ze het pas lezen... :-\
 
T

The Enforcer

Wat bedoel je met "als er dan nog wat mee gebeurd" ?
Ik denk dat je zowiets bedoelt van dat ze het NIET voor zich houden ?

Je verwacht toch niet van elke medewerker van welke helpdesk dan ook dat zij je prive gegevens over straat gooien of je internetverbinding gaan hacken ?!
Tsss.. doe normaal man ...

Als je zo denkt over alle helpdeskmedewerkers van welk bedrijf dan ook dan ben je je leven niet meer zeker aangezien de bank meer informatie over je heeft dan jijzelf uberhaupt van je eigen weet.

PS. 100% zeker weet ik het niet .. maar je upload snelheid is toch maar max 64Kbps ?
Dat is 8 kilobyte per seconde .. Hoger kan je niet..
 
T

The Enforcer

Wissik dus ff nie meer :)
Mah anywayz.. dan is 8kb nog vrij goed :)
Als je met chello bv 's avonds zit te internetten met een gem. download van 100kb/s dan is dat ook zo'n 50% van wat je normaal kan doen .. Zo ook met de upload :)
 
M

maxi

8KB is dus niet goed , als je op de chello pagina gaat zoeken , dan vind je dat chello zegt dat je altijd over 11KB moet beschikken , op het chello netwerk dan . dat stellen ze gewoon keihard , maar kunnen er niet aan voldoen .

verder heb ik dat quikfix eens uitgeprobeerd , met de netwerkkabel eruit dus lol , en het verandert een paar waardes in mn register , waar ik niet om heb gevraagd .

het verandert en/of voegt toe de defaultrcvwindow , en voegt toe tcp1323opts . op waardes die ik helemaal niet wil , dus snel eraf gegooid .
het prog probeert dus je tcp stack te optimaliseren , waar windows 98 en se erg brak in zijn , dus das wel leuk dat dat prog dat doet , maar niet als ik veel moeite heb gedaan om het register en zooi te editen zodat alles zo snel mogelijk staat .

verder kan ik jullie deze site aanbevelen waar een hoop info staat over tweaken van je verbinding . https://www.speedguide.net/Cable_modems/cable_registry_advanced.shtml
 
T

The Enforcer

[OFFTOPIC]
-edit- vanwege de edit hierboven slaat deze post ook nergens op :)
[/OFFTOPIC]

[ONTOPIC]
?
[/ONTOPIC]
 
Bovenaan