• Let op: Dit is het archief van het Provider Forum. De berichten die je hier ziet zijn gedateerd en er kan niet meer op worden gereageerd.

Qnap NAS koppelen aan Ubee

Status
Niet open voor verdere reacties.
M

murdock1966

Ik ben in het bezit van een NAS van Qnap en heb deze bedraad gekoppeld aan Ubee modem...Nu is de NAS niet zichtbaar in mijn draadloze netwerk in huis. Op welke manier krijg ik de NAS zichtbaar in mijn netwerk thuis? Welke instellingen moet ik aanpassen...(ben niet thuis in de materie...)
Dingen in NAS zelf aanpassen? En in modem? En welke dan? Alle hulp is welkom!
 
Is hij bedraad wel zichtbaar ? (PC met een draad aan de Ubee)
 
NAS QNAP TS412 aan UBEE

Is hij bedraad wel zichtbaar ? (PC met een draad aan de Ubee)

Mesa57: Bedraad wel zichtbaar! :) Met mijn andere pc's/laptops kan ik aanloggen...

Quote Paultje1966:
Staat bij netwerk diensten in je qnap wel microsoft netwerk aan?

euheuh...hoe zie ik dat? hoe doe ik dat? hoe kom ik daar bij?

Misschien een beetje dom van mij gedacht maarre..: volgens mij ontbreekt op deze uitvoering standaard WLAN...en moet dit met een USB Wifi dongle?

Alvast bedankt voor jullie hulp..errug fijn! :thumb up:
 
Laatst bewerkt door een moderator:
... Op welke manier krijg ik de NAS zichtbaar in mijn netwerk thuis? Welke instellingen moet ik aanpassen...(ben niet thuis in de materie...)
Dingen in NAS zelf aanpassen? En in modem? En welke dan? Alle hulp is welkom!

Installeer QNAP Finder (hoort bij de officiële installatie software). Het enige (?, in ieder geval belangrijke) dat het doet, is de QNAP-server vinden. Het geeft de naam, IP-adres (belangrijk voor je), versie van de software op de QNAP, welke server-type, en MAC-adres aan. Ook hier te vinden: https://www.qnap.com/v3/nl/product_x_down/product_down_cat.php?csn=4&p_cat=1
 
bedraad zichtbaar

Via Finder kan ik in de NAS...geen probleem.

Dit is echter bedraad. Nu wil ik de NAS in een andere ruimte (kantoortje) plaatsen zonder kabels te trekken.

In Finder zie ik dus de gegevens van de NAS als hij bedraad is aangesloten.

NAS is niet zichtbaar als ik draad (aan modem Ubee) eruit trek.

Dongle gebruiken?
Hoe in te stellen?

Alvast weer bedankt voor de info en hulp! :thankyou:
 
Juist een nas kun je overal neerzetten waar je niet zelf bij hoeft. Dus die nas via wifi aan een netwerk koppelen is waanzin. Alles gaat op die manier al gauw een factor 10 langzamer.

Ik merk zelf ook hoe traag het is als ik via mijn laptop werk in vergelijking met mijn desktop. Via de desktop gaat een file van nas opvragen vrijwel net zo snel als vanaf de interne disk. (Bij een normaal vast 1Gbit/s netwerk)
 
NAS zichtbaar krijgen via internet...

Okee...ik begrijp dat de snelheid er erg onder te lijden heeft als er draadloos via wifi wordt gewerkt...Slaan we dit punt over en blijft de NAS bij de modem staan...Dan maar niet in het kantoortje..

Nu wil ik vanaf internet in bijvoorbeeld Amsterdam toegang hebben tot mijn NAS (die bij mij thuis staat, niet in Amsterdam)....Hoe moet ik een en ander instellen?

Iets instellen zoals MyCloudNAs of zo?
Hoe werkt dit?
Welke instellingen heb ik nodig?

Bedankt weer voor zover.. en voor de nabije toekomst! :thumb up:
 
... NAS is niet zichtbaar als ik draad (aan modem Ubee) eruit trek.

Dongle gebruiken?
Hoe in te stellen?

Eum, ik ga er van uit dat de QNAP NAS geen WiFi, draadloos, aan boord heeft. Dan zal dit nooit lukken. Er moet iets aanwezig zijn die aangeeft: jij heet Klaas en jij heet Piet (wat geleerder: DHCP), ik weet wie je bent en waar ik je kan vinden. Dat doet een, onderdeel van het, modem/router of eigenlijk het onderdeel daar in: de switch (die met de poorten waarop je je netwerkkabels - 4, 8, of zelfs meer poorten - aansluit). Als ik gelijk heb, NAS heeft geen WiFi, dan staat hij daar maar eenzaam te wachten op dingen die, niet, gaan gebeuren.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Terug
Bovenaan