• Let op: Dit is het archief van het Provider Forum. De berichten die je hier ziet zijn gedateerd en er kan niet meer op worden gereageerd.

QIMZ router onbereikbaar

R

rvlanen

Hoi,

Ik ben een betrekkelijk newbie op dit gebied en heb eerst ingelezen in het onderwerp, maar waarschijnlijk heb ik toch iets over het hoofd gezien.

Ik heb een QIMZ QFER104P router-printerserver, die ik aangesloten heb. Nu wil ik vanuit mijn hoofdPC, die een goede chello-connectie heeft, via IE connecten naar de router (192.168.1.1 volgens de handleiding). Vervolgens wil ik dan mijn MAC-adres softwarematig clonen of ingeven op de router (handmatig kan niet bij deze). Maar nu kom ik niet op de router, kan dus niets instellen. Mijn TCP-IP is goed geconfigureerd...

HELP!!!

Rob
 
Je router EN je PC moeten NIET gekoppeld zijn aan het modem (dus: wat aan je modem hangt loshalen).

De hoofdPC aan de router hangen op de eerste LAN poort.
Nu op de hoofdPC via IE naar de router gaan mbv 192.168.1.1. Als dat niet werkt dan moet je je router resetten en opnieuw proberen.
Dan netjes configureren en router (WAN poort) aan modem hangen (wellicht modem resetten).
 
Thanx....

Dit werkt al. Ik heb alles geconfigureerd (ook de MAC handmatig overgetypt van mijn oude hoofdPC netwerk-kaart) en vervolgens maakt ie de connectie niet. Hij maakt van de hoofdletter F in mijn MAC elke keer een 6 zodra ik opsla, kan dit iets verkeerds betekenen?

Als ik dit niet opgelost krijg reset ik de MAC van mijn router weer en bel ik de helpdesk van chello dat ik "een nieuwe netwerkkaart" heb gekocht en vraag ik om de gekoppelde MAC van mijn account te verwijderen, maar dit doe ik liever niet.

Het zal wel met de MAC die niet goed overgenomen te maken hebben, toch??
 
Dan heb je toch de MAC van je PC verkeerd overgeschreven. Nog 1x nakijken zou ik zeggen!
Elk veld in de MAC moet altijd uit 2 posities bestaan!! Ook als er een 0 voor staat: 0F
 
Ik begin me nu een beetje dom te voelen.

Als ik het adres letterlijk in typ en kies op opslaan verandert ie F1 in 61. Als ik f1 intik vind ie het wel goed maar dit werkt ook niet. Ik zie geen verbetermogelijkheden, heb de mac van de router maar gereset en bel morgen de helpdesk om deze mac door te geven als de nieuwe mac van mijn "netwerkkaart". Hoop dat dat werkt...

Zijn er nog haken en ogen aan verbonden?

Bedankt voor de help
 
Nee, geen haken en ogen.
maarre, ik heb dat wel eens meer gezien, gewoon alles met kleine letters intikken.
 
Zou het misschien ook kunnen dat ik een straight kabel van mijn kabelmodem naar mijn router nodig heb ipv crosslink???????????

Zo is de situatie:

Oude situatie
PC1 > (crosslink) > chello-modem

Nieuwe (niet werkende situatie)
PC1 > (straight) >
router > (crosslink) > chello=modem
PC2 > (straight) >
 
Normaal gesproken moet je een router altijd aansluiten met straight kabels. Probeer het gewoon eens. Er kan niets kapot gaan.

Die crosskabel waar jij het over hebt is die toevallig door Chello geleverd?
Het is bekend dat Chello vaker verkeerd gemaakte kabels heeft geleverd. Die zijn straight, niet cross, maar er zijn aders verwisseld waardoor ze vaak niet samen werken met een router.
 
Ik zal het vanavond es proberen, nu ligt er inderdaad een door chello geleverde kabel. Ik zal de resultaten zsm posten....
 
Terug
Bovenaan